1. >Apo to 1853
  2. >Προτεραιότητα στα μηδενικά απόβλητα

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, η ποσότητα των αποβλήτων σε ολόκληρο τον κόσμο θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 70% έως το 2050. Ως εκ τούτου, τα μηδενικά απόβλητα και η υιοθέτηση νέων συνηθειών γίνονται, πια πρώτες προτεραιότητες. Ευτυχώς, οι συμπεριφορές των καταναλωτών εξελίσσονται ενόψει της κλιματικής έκτακτης ανάγκης. Η ταξινόμηση, η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση αποτελούν τα σημαντικότερα στοιχεία που οδηγούν το μέλλον προς μια αισιόδοξη κατεύθυνση. Ωστόσο, η ανάληψη δράσης δεν είναι απλή για όλους.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Bonduelle επιδιώκει πολλές πρωτοβουλίες προκειμένου να διευκολύνει την υιοθέτηση μιας νέας πιο υπεύθυνης κατανάλωσης για όλους τους καταναλωτές. Αν ο στόχος είναι η αποτελεσματική ανακύκλωση, τότε όλα ξεκινούν με τις συσκευασίες τροφίμων!

Ανακύκλωση:απογειώνουμε τις δυνατότητες!

Η Bonduelle διαθέτει συσκευασίες τροφίμων κατασκευασμένες για επαναχρησιμοποίηση ή ανακύκλωση, οι οποίες σέβονται περισσότερο τον πλανήτη μας για τον καλύτερο έλεγχο του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος. Όλα τα δοχεία και τα γυάλινα βάζα της Bonduelle είναι πλήρως ανακυκλώσιμα. Έτσι, ο στόχος για το 2025 είναι το 100% των συσκευασιών  να είναι 100% ανακυκλώσιμο ή επαναχρησιμοποιούμενο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται σήμερα σε πλαστικό.

Λιγότερο πλαστικό, περισσότερες ανάσες για τον πλανήτη μας

Όσον αφορά τη χρήση πλαστικού, στη Bonduelle αναζητούμε διαρκώς και εφαρμόζουμε νέες λύσεις σε μια περισσότερο οικολογική κατεύθυνση. Εργαζόμαστε για τον οικολογικό σχεδιασμό της συσκευασίας μας, την βελτιστοποίηση του βάρους και τη μεγιστοποίηση της ενσωμάτωσης ανακυκλωμένων ή βιολογικών υλικών για τη μείωση της χρήσης ορυκτών υλικών. Καθώς τα κουτιά μας περιλαμβάνουν τώρα 6 γραμμάρια λιγότερο πλαστικό, η εταιρεία αντιπροσωπεύει μια μείωση πλαστικού 46% - δηλαδή περίπου 550 τόνους πλαστικού το χρόνο. Το συμπέρασμά μας; Τα μικρά βάζα είναι αυτά που δημιουργούν τις καλύτερες σαλάτες!

Εστιάζουμε την προσοχή μας στις οικολογικές συσκευασίες τροφίμων, όπως αυτές που παρουσιάζονται στη βιολογική μας  σειρά, οι οποίες αποτελούνται κατά 45% από βιολογικό υλικό από ζαχαροκάλαμο. Οι βιολογικές έτοιμες  για κατανάλωση σαλάτες είναι οι πρώτες που έχουν μια οικολογικά σχεδιασμένη συσκευασία! Αποτελούνται από έως και 30% ανακυκλωμένο πλαστικό  υλικό  πιστοποιημένο ως  «ισοζύγιο μάζας», καθώς οι σακούλες μας ευθυγραμμίζονται με μια προσέγγιση κυκλικής οικονομίας. Μειώνουμε την κατανάλωσή μας από παρθένα ορυκτά υλικά και συμμετέχουμε ενεργά στην ανάπτυξη του τομέα ανάκτησης πλαστικών αποβλήτων.

Και τώρα, η σειρά σας!

Οι καταναλωτές μπορούν επίσης να παίξουν εξίσου σημαντικό ρόλο στη στόχευση σε μηδενικά απόβλητα. Η σωστά ταξινομημένη συσκευασία επιτρέπει την επανεπεξεργασία των  αποβλήτων σε πρώτες ύλες. Έτσι, διατηρούμε τον ενάρετο  κύκλο παραγωγής από τους παραγωγούς και τα εργοστάσια μέχρι τον τελικό καταναλωτή.  

Από σήμερα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε για άλλο σκοπό τα γυάλινα δοχεία με τα καρότα και τα βάζα μπιζελιών σας προκειμένου να κρατήσετε τα περισσευούμενα φαγητά ή ακόμα και να χρησιμοποιήσετε τα βάζα για να αποθηκεύετε μαρμελάδες (πράγματι οι καλύτερες μαρμελάδες γίνονται σε παλιά βάζα...). Αποφύγετε το πλαστικό, καλωσορίστε την ανακύκλωση!

Επιδιώκετε να βρείτε νέους τρόπους για να αποθηκεύσετε ένα ανοικτό δοχείο στο σπίτι; Χρησιμοποιήστε bee wraps! Ένας φυσικός τρόπος αποθήκευσης τροφίμων χωρίς ατελείωτα μέτρα αλουμινόχαρτου! Έξτρα μπόνους: οι συσκευασίες σας μπορούν να μετατραπούν σε υπέροχα διακοσμητικά!