Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Η κάπαρη

Η κάπαρη είναι το βρώσιμο βλαστάρι του θάμνου Caparis Spinosa που καλλιεργείται κυρίως στη Μεσόγειο Θάλασσα και στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ.

100 γραμμάρια κάπαρη = 23 θερμίδες

Περιέχει μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών (βιοφλαμινοειδών), σημαντικές ποσότητες νατρίου και βιταμίνη C.

Το μαρινάρισμα των λουλουδιών της κάπαρης γίνεται με διάφορες διαδικασίες - μαζί με λάδι, ξύδι ή σε άλμη. Η κάπαρη που παρασκευάζεται με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιείται σε διάφορες συνταγές μεσογειακής κουζίνας. Λόγω της ιδιαίτερης, ισχυρής και εντυπωσιακής γεύσης της, χρησιμοποιείται κυρίως ως μπαχαρικό. Είναι μέρος των συνταγών για σαλάτες, σάλτσες και πίτσα. Η γαλλική κουζίνα χρησιμοποιεί σάλτσα κάπαρης και λευκή σάλτσα με κάπαρη, τις οποίες σερβίρει με βραστό κρέας.

Αποφύγετε να μαγειρέψετε την κάπαρη σε υψηλές θερμοκρασίες, επειδή χάνει τη μοναδική γεύση της. Κατά προτίμηση προσθέστε την όταν η σάλτσα είναι πλέον έτοιμη και ζεστή.

Η κάπαρη μειώνει το φούσκωμα, έχει αντιρευματικές ιδιότητες και βελτιώνει τη λειτουργία του ήπατος. Ο ζωμός των ριζών και του φλοιού του θάμνου έχει θεραπευτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται στη θεραπεία της αναιμίας και της αρθρίτιδας. Σύμφωνα με την εκλαϊκευμένη ιατρική, η κατανάλωση κάπαρης από άνδρες μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ανικανότητας.

Το λουλούδι της κάπαρης ανθίζει μόνο για μία μέρα, από το πρωί μέχρι και μετά το γεύμα. Την ίδια μέρα εμφανίζονται και τα φρούτα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κάπαρη αποτελεί βιβλικό σύμβολο της παροδικότητας ...Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description