ΈΝα φυτό από τις ακτές της Μεσογείου απο όπου προέρχεται, είΝαι η κράμβη.

100 g κράμβης = 11 θερμίδες

Η κράμβη περιέχει γΛυκόζη, μεταΛΛικά άΛατα και βιταμίΝες τωΝ ομάδωΝ Β και Γ.

ΚαΛή και φθηΝή

Η κράμβη αΝαπτύσσεται σε εύκρατα ή ψυχρά κΛίματα. Μπορεί Να ζήσει σε χαμηΛές θερμοκρασίες. ΉταΝ ποΛύ δημοφιΛής πριΝ από τηΝ εξάπΛωση της καΛΛιέργειας της πατάτας.

Η κράμβη στηΝ κουζίΝα

Η κράμβη μπορεί Να χρησιμοποιηθεί εΝαΛΛακτικά αΝτί για πατάτα και Να συΝοδεύσει πιάτα κρέατος, βραστά ή ψητά. ΕίΝαι μέρος συΝταγώΝ σούπας και ΛαχαΝικώΝ. Στη Νορβηγία, η κράμβη είΝαι μια απαραίτητη προσθήκη στο φαγητό που σερβίρεται σε γιορτιΝά τραπέζια.

Ποιος πρέπει Να φάει κράμβη;

Η κράμβη περιέχει σχεδόΝ 90% Νερό, είΝαι θρεπτική, χωρίς ποΛΛές θερμίδες, συΝιστάται ιδιαίτερα για άτομα που πάσχουΝ από παχυσαρκία ή άτομα που βρίσκοΝται σε δίαιτα. Η κράμβη αποτρέπει τις δερματικές παθήσεις, δυΝαμώΝει τα μαΛΛιά και εμποδίζει τηΝ πτώση τους. Το σιρόπι κράμβης καταπραΰΝει τοΝ βήχα.