Ένα φυτό από τις ακτές της Μεσογείου απο όπου προέρχεται, είναι η κράμβη.
100 g κράμβης = 11 θερμίδες
Η κράμβη περιέχει γλυκόζη, μεταλλικά άλατα και βιταμίνες των ομάδων Β και Γ.
Καλή και φθηνή
Η κράμβη αναπτύσσεται σε εύκρατα ή ψυχρά κλίματα. Μπορεί να ζήσει σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ήταν πολύ δημοφιλής πριν από την εξάπλωση της καλλιέργειας της πατάτας.
Η κράμβη στην κουζίνα
Η κράμβη μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά αντί για πατάτα και να συνοδεύσει πιάτα κρέατος, βραστά ή ψητά. Είναι μέρος συνταγών σούπας και λαχανικών. Στη Νορβηγία, η κράμβη είναι μια απαραίτητη προσθήκη στο φαγητό που σερβίρεται σε γιορτινά τραπέζια.
Ποιος πρέπει να φάει κράμβη;
Η κράμβη περιέχει σχεδόν 90% νερό, είναι θρεπτική, χωρίς πολλές θερμίδες, συνιστάται ιδιαίτερα για άτομα που πάσχουν από παχυσαρκία ή άτομα που βρίσκονται σε δίαιτα. Η κράμβη αποτρέπει τις δερματικές παθήσεις, δυναμώνει τα μαλλιά και εμποδίζει την πτώση τους. Το σιρόπι κράμβης καταπραΰνει τον βήχα.