Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Η σόγια

Ετήσιο φυτό που καλλιεργείται για τους σπόρους και τα βλαστάρια του.

100 γραμμάρια σόγιας = 381 θερμίδες

Μια εξαιρετική πηγή αλβουμίνης, περιέχει κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνη Ε και βιταμίνη Β6.

Καρδιακός ρυθμός

Η κατανάλωση σόγιας επηρεάζει θετικά την υγεία της καρδιάς μας. Οι γιατροί συνιστούν να καταναλώνουμε καθημερινά 25 γραμμάρια αλβουμίνης από προϊόντα σόγιας. Μια δίαιτα με βάση την πρωτεΐνη σόγιας (εξαιρουμένων των λιπιδίων) μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Η θηλυκότητα στο μέγιστο

Η σόγια συνιστάται για τις γυναίκες λόγω της περιεκτικότητας σε φυτοοιστρογόνα. Η κατανάλωση προϊόντων σόγιας μειώνει τις επιδράσεις της εμμηνόπαυσης και δεν προκαλεί παρενέργειες. Έρευνες που έγιναν στις γυναίκες που τρώνε πολλή σόγια, έδειξαν μειωμένη πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Ειδικά στις γυναίκες, η σόγια έχει επίδραση στη μείωση της χοληστερόλης και την αύξηση της οστικής μάζας.

Το λαχανικό χαμαιλέοντας.

Είναι απίστευτο πόσες τροφές προέρχονται από αυτό το λαχανικό:  Γάλα σόγιας,  Σάλτσα σόγιας,  Miso (ιαπωνικό προϊόν),  Μακαρόνια σόγιας,  Σογιέλαιο,  Αλεύρι σόγιας.

Ένας κατάσκοπος σε Ιαπωνικό κήπο

Η σόγια προέρχεται από την Ασία, όπου καλλιεργούνταν εδώ και 3000 χρόνια πριν από την εποχή μας. Οι σπόροι σόγιας, μαζί με τη χρήση τους, ανακαλύφθηκαν από έναν Γερμανό επιστήμονα και ταξιδιώτη, τον Engelbert Kaempfer, ο οποίος ήταν ο «ενδιάμεσος» στις Ολλανδικές Ανατολικές Ινδίες της Ιαπωνίας. Πολιτικές πηγές δείχνουν ότι αυτός ο εξαιρετικός επιστήμονας έλαβε μυστικές πληροφορίες για την Ιαπωνία και τις βοτανικές πληροφορίες που τον ενδιέφεραν, χάρη στη δωροδοκία, την πώληση πληροφοριών και συναλλαγές με τον υπηρέτη του.Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description