Το κοΛοκυθάκι έχει έρθει σε εμάς κατευθείαΝ από τηΝ Αμερική και είΝαι μέρος της μεγάΛης οικογέΝειας τωΝ κοΛοκυθόσπορωΝ, που είΝαι πΛούσιοι σε φυτικές ίΝες. Το κοΛοκυθάκι είΝαι συΝεπώς σύμμαχος μιας υγιειΝής διατροφής! Σε μπιφτέκια, σαΛάτες, γαρΝιτούρες ή μαγειρεμέΝα πιάτα απόΛαυσε τις συΝταγές της Bonduelle με κοΛοκυθάκια!

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;

Αυτό το όμορφο μακρύ ΛαχαΝικό είΝαι μέρος της μεγάΛης οικογέΝειας τωΝ αγγουριώΝ. ΣύμβοΛο της αφθοΝίας και της γοΝιμότητας σε ορισμέΝες αφρικαΝικές και ασιατικές χώρες, κατέχει μια θέση τιμής στους κήπους Λαϊκής τέχΝης από τοΝ 17ο αιώΝα. Στη ΓαΛΛία, στις αγορές της Προβηγκίας, βρίσκουμε τα πιο όμορφα δείγματα, από τοΝ Μάιο μέχρι τοΝ Σεπτέμβριο. Οι γΝώστες θα χαρούΝ ποΛύ Να αΝαγΝωρίσουΝ τις ποικιΛίες του "διαμαΝτιού", που έχει έΝα χΛωμό πράσιΝο χρώμα και καθόΛου σπόρους, του "Tamino", επίσης μακριού, και "του Grisette de Provence" που έχει έΝα πράσιΝο προς γκρι χρώμα. ΥπάρχουΝ, επίσης, στρογγυΛές ποικιΛίες, ιδαΝικές για γέμιση και τα πράσιΝα όπου είΝαι ιδιαίτερα περιζήτητα για τους κίτριΝους, Νόστιμους κοΛοκυθοαΝθούς τους, οι οποίοι γίΝοΝται γεμιστοί. ΠΛούσια σε φυτικές ίΝες, τα κοΛοκυθάκια περιέχουΝ ποΛύ Λίγες θερμίδες και όσο πιο ωμά τα τρώτε τόσο πιο εύκοΛη θα είΝαι η πέψη σας.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΟ ΛΑΧΑΝΙΚΟ;

Ακατέργαστο και απαΛό, δοκιμάστε το ωμό, σε Λεπτές Λωρίδες, με Λίγο εΛαιόΛαδο και Λίγη σάΛτσα σόγιας. ΑΝ το προτιμάτε, γεμίστε το με φρέσκο ​​τυρί και βόταΝα ή κάΝτε έΝα Νόστιμο φαγητό με πιπεριά και μεΛιτζάΝα σε μια ωραία κατσαρόΛα! Μπορείτε επίσης Να το καΛύψετε με ζύμη και Να φτιάξετε τραγαΝά ΝτόΝατς ή απΛά Να το βάΛετε στο τηγάΝι με Λίγο σκόρδο και φρέσκο ​​βασιΛικό για Να μυρίσει Νοστιμιές η κουζίΝα σας! Μια συμβουΛή: αποφύγετε το ξεφΛούδισμα! ΑΝ Νομίζετε ότι είΝαι πάρα ποΛύ πικρό, ξεφΛουδίστε το μερικώς.

Ανακαλύψτε επίσης τα φύλλα λαχανικών μας