Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Το μπρόκολο ρομανέσκο

Ετήσιο φυτό που καλλιεργείται για τα κιτρινοπράσινα λουλούδια του.

100g ρομανέσκο = 25 θερμίδες

Έχει διατροφική αξία, παρόμοια με εκείνη του κουνουπιδιού ή του μπρόκολου, με περισσότερο καροτένιο, αρκετά μεταλλικά άλατα, αλλά λιγότερα άμυλα. Είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης C. Κατατάσσεται στα πιο εύπεπτα λαχανικά.

Η χαμένη γεύση

Το Romanesco είναι ένα φυτό που νικάει την πείνα, περιέχει πολύ λίγες θερμίδες και είναι πλούσιο σε ψευδάργυρο. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις του κουνουπιδιού! Μπορεί να παρασκευαστεί όπως το κουνουπίδι, αλλά χωνεύεται πολύ ευκολότερα.

Έφυγε από την κρυψώνα

Το Romanesco βγήκε στη διεθνή αγορά τον περασμένο αιώνα. Αναπτύχθηκε στην περιοχή της Ρώμης, όπου ανακαλύφθηκε και τελειοποιήθηκε από Ολλανδούς αγρότες. Σήμερα, αυτό το λαχανικό είναι μια προσθήκη σε ζεστά πιάτα ή ορεκτικά, καθώς και για σαλάτες που βασίζονται σε φρέσκα λαχανικά.

Η απόλαυση του "E.T."

Οι Άγγλοι το λενε Romanesco, οι Γάλλοι το θεωρούν μπρόκολο, οι Γερμανοί λάχανο και οι Πολωνοί κουνουπίδι. Μερικοί το τοποθετούν ανάμεσα στο μπρόκολο και το κουνουπίδι. Αν ληφθεί υπόψη το σχήμα του (τα λουλούδια της Romanesco θυμίζουν πυραμίδες ή πύργο μιναρέ), η θεωρία ότι έχει πέσει από ένα UFO φαίνεται να είναι αρκετά πειστική.Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description