Ωφέλιμες ιδιότητες & Διατροφική αξία του λαγόχορτου

100 g = 93 kcal

Περιέχει ασβέστιο, φωσφόρο, σίδηρο, μαγνήσιο και βιταμίνες Α, Β1, Β2, Γ, Ε.

Στην κουζίνα

Θεωρείται πολύτιμο λαχανικό όσον αφορά στη γεύση και τις διατροφικές του τιμές. Είναι ένα λαχανικό υψηλής θερμιδικής αξίας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα στάδια και συνταγές, όπως για την προετοιμασία σαλάτας, σούπας, να γίνει στον ατμό, μόνο του ή με άλλα λαχανικά. Το λαγόχορτο μπορεί να σερβιριστεί αυτόνομα ή ως προσθήκη στο κρέας, τα αυγά, τα ψάρια.

Λαγόχορτο για δύναμη!

Λαμβάνοντας υπόψη τον πλούτο των βιταμινών και των θρεπτικών ουσιών, είναι μια τροφή που συνιστάται για άτομα σε δίαιτα και άτομα με ασθενές, ευαίσθητο σώμα. Η κατανάλωση ρίζας συνιστάται για άτομα σωματικά και διανοητικά εξαντλημένα.

Άλλες χρήσεις

Το λαγόχορτο χρησιμοποιείται ως διακόσμηση, λόγω των όμορφων μωβ άνθεών του αλλά και ως υποκατάστατο του καφέ!