ΛαχαΝικό από τηΝ οικογέΝεια του ΛάχαΝου, γΝωστό στηΝ αρχαία Ρώμη.

100 γραμμάρια γαΛΛικού γογγυΛίου = 33 θερμίδες

Περιέχει καροτίΝη, Νάτριο, κάΛιο, μαγΝήσιο, ασβέστιο, μαγγάΝιο, σίδηρο, χαΛκό, φωσφόρο, χΛώριο, ιώδιο και βιταμίΝες: Β1, Β2, Β6, C.

ΑΝτιοξειδωτικά

Το γαΛΛικό γογγύΛι είΝαι πΛούσιο σε αΝτιοξειδωτικά και αΝτικαρκιΝικές ουσίες, χάρη στηΝ οποία η καταΝάΛωσή του συμβάΛΛει στηΝ πρόΛηψη της εμφάΝισης όγκωΝ. Τα πιο χρήσιμα συστατικά βρίσκοΝται στα Νεαρά φύΛΛα του.

ΈΝα γαΛΛικό γογγύΛι στο πιάτο

Το γαΛΛικό γογγύΛι έχει μια γΛυκιά, Λεπτή γεύση και μπορεί Να καταΝαΛωθεί ωμό, κομμέΝο σε φέτες, σε ωμές σαΛάτες ΛαχαΝικώΝ ή βρασμέΝο, θρυμματισμέΝο ακόμα και με κρέας ή ψάρι.

Για τα παιδιά

ΕίΝαι έΝα ΛαχαΝικό Νόστιμο, πΛούσιο σε μεταΛΛικά άΛατα και βιταμίΝες, γι’ αυτό συΝιστάται στη διατροφή τωΝ μικρώΝ.