Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Το πολύχρωμο φασόλι

Προέρχεται από την Νότια Αμερική. Καλλιεργείται ως βρώσιμος σπόρος αλλά χρησιμοποιείται και ως διακοσμητικό φυτό. Περιέχει αλβουμίνη, άμυλο, βιταμίνη Β, ασβέστιο, φώσφορο και σίδηρο.

Προέρχεται από το Μεξικό, όπου είναι γνωστό εδώ και πάνω από 2.000 χρόνια. Λόγω των πανέμορφων λουλουδιών και του επιβλητικού ύψους (φτάνει τα 4 μέτρα) στην αρχή (τον δέκατο έβδομο αιώνα) καλλιεργήθηκε ως διακοσμητικό φυτό. Το ροζ φασόλι περιέχει έως και 10 σπόρους με κόκκινες κηλίδες. Μπορείτε να καταναλώσετε τα "νεαρά" φασόλια ή να περιμένετε μέχρι να μεγαλώσουν και να δώσουν χρωματισμένους σπόρους. Λέγεται ότι ακόμα και τα λουλούδια του μπορούν να καταναλωθούν!

Μπορεί να προστεθεί συνοδευτικά σε διάφορα πιάτα, σαλάτες, καθώς επίσης και να αποτελέσει ένα ξεχωριστό πιάτο. Συνδυάζεται πολύ καλά με κόκκινο κρεμμύδι ή με τόνο.Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description