1. >Periodiko
  2. >2021- Φέτος είναι...η χρονιά των λαχανικών!

 Νέα χροΝιά Νέοι ΛΑΧΑNISTAS στόχοι! ΞεκιΝώΝτας από τις πρώτες μέρες του 2021, βάζουμε στόχο Να εΝτάξουμε στη διατροφή μας ακόμη περισσότερα ΛαχαΝικά. Ο Λόγος; ΔεΝ είΝαι μόΝο έΝας! Τα ΛαχαΝικά μας δίΝουΝ υγεία, αφού είΝαι γεμάτα βιταμίΝες και έχουΝ υψηΛή διατροφική αξία. Τα ΛαχαΝικά μας προσφέρουΝ χαρά, γιατί φτιάχΝουΝ τηΝ ψυχοΛογία μας στο τραπέζι γεμίζοΝτας τα πιάτα με χρώματα! Τα ΛαχαΝικά μας κάΝουΝ δημιουργικούς, γιατί μας δίΝουΝ αμέτρητες ιδέες για Νέα πιάτα και ποΛΛούς γευστικούς συΝδυασμούς! ΘέΛεις κι άΛΛους; 

To Να τρως περισσότερα ΛαχαΝικά είΝαι μια κουβέΝτα. Πώς το κάΝεις πράξη στηΝ καθημεριΝότητά σου, όμως; Δες κάποιες έξυπΝες ιδέες που θα σε βοηθήσουΝ Να γίΝεις ο πιο εΝθερμος ΛΑΧΑΝΙSTAS της χροΝιάς!

1.    Έχε πάΝτα στη διάθεσή σου ΛαχαΝικά στηΝ κουζίΝα σου. Φρέσκα στο ψυγείο σου, κοΝσέρβα στα ΝτουΛάπια σου και κατεψυγμέΝα στηΝ κατάψυξή σου, τα ΛαχαΝικά πρέπει Να είΝαι πάΝτα διαθέσιμα για Να σου δίΝουΝ το έΝαυσμα Να μαγειρέψεις ό,τι φαΝταστείς!

2.    ΒάΛε χρώμα παΝτού! Η ποικιΛία τωΝ χρωμάτωΝ στα πιάτα σου είΝαι το μυστικό για μια ισορροπημέΝη διατροφή!Προσπάθησε καθημεριΝά στα γεύματα ή και τα σΝακ σου Να συμπεριΛαμβάΝεις τουΛάχιστοΝ μια μερίδα από πράσιΝα ΛαχαΝικά (αρακά, φασοΛάκια, σπαΝάκι), κίτριΝα ή πορτοκαΛί ΛαχαΝικά (καΛαμπόκι, καρότο, πιπεριά), κόκκιΝα ΛαχαΝικά (κόκκιΝα φασόΛια, πιπεριά).

3.    ΑΝτικατέστησε τηΝ πατάτα! Προτίμησε άΛΛα ΛαχαΝικά που έχουΝ χαμηΛούς υδατάΝθρακες και σου δίΝουΝ το αίσθημα του κορεσμού ακριβώς όπως οι υδατάΝθρακες, αΛΛά χωρίς τις θερμίδες! ΈΝα τέτοιο ΛαχαΝικό είΝαι και το κουΝουπίδι! Βράσε το, ψήσε το, κάΝτο πουρέ, απόΛαυσέ το σε συΝδυασμό με άΛΛα ΛαχαΝικά όπως το μπρόκοΛο και το καρότο για μια μοΝαδική γευστική τριχρωμία!

4.    Μαγείρεψε περισσότερα γεύματα με ΛαχαΝικά! ΜηΝ περιμέΝεις ότι θα φας ΛαχαΝικά απΛά σκέτα. Ναι, αυτό μπορεί Να είΝαι βαρετό! Βρες ιδέες για Να δημιουργείς έξυπΝες σαΛάτες, εύκοΛα σΝακ, φαΝταστικές ομεΛέτες, κέικ και σουφΛέ, μαγειρευτά και ό,τι άΛΛο φαΝταστείς, βάζοΝτας μέσα φαΝτασία και τα αγαπημέΝα σου ΛαχαΝικά Bonduelle!