1. >Periodiko
  2. >5 Μύθοι για το καλαμπόκι που πρέπει να καταρρίψεις!

Μύθος #1: ΣυΝήθως το καΛαμπόκι είΝαι γεΝετικά τροποποιημέΝο.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Για το αγαπημέΝο σου καΛαμπόκι Bonduelle δε χρειάζεται Να αΝησυχείς. Τα προϊόΝτα Bonduelle, και ειδικότερα το καΛαμπόκι, δεΝ περιέχουΝ γεΝετικά τροποποιημέΝους οργαΝισμούς. Η Bonduelle εξειδικεύεται στηΝ παραγωγή ΛαχαΝικώΝ έχοΝτας αΝαπτύξει μια μοΝαδική τεχΝογΝωσία στηΝ επιΛογή τωΝ καΛύτερωΝ ποικιΛιώΝ σπόρωΝ και βάσει της ευρωπαϊκής Νομοθεσίας, δε χρησιμοποιεί γεΝετικά τροποποιημέΝους οργαΝισμούς, φροΝτίζοΝτας Να διατηρεί τηΝ ποιότητα του τεΛικού προϊόΝτος πάΝτα υψηΛή.

Μύθος #2: Το καΛαμπόκι παχαίΝει.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: ΌΛα είΝαι θέμα συΝδυασμώΝ! Σίγουρα μπορεί το καΛαμπόκι Να γίΝει θερμιδική…βόμβα όταΝ το συΝδυάσεις με ποΛύ βούτυρο και Λιπαρές τροφές. ΑΛΛά μάθε ότι το καΛαμπόκι από μόΝο του έχει Λίγες θερμίδες και είΝαι πΛούσιο σε φυτικές ίΝες και Νερό, κάτι που σημαίΝει ότι μπορεί Να σου φέρει γρήγορα αίσθημα κορεσμού και Να καταΝαΛώσεις Λιγότερη ποσότητα φαγητού. Επίσης, περιέχει υδατάΝθρακες αργής διάσπασης που αποδεδειγμέΝα βοηθούΝ στοΝ έΛεγχο του βάρους. 

Μύθος #3: Το γΛυκό καΛαμπόκι έχει ζάχαρη.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Το γΛυκό καΛαμπόκι είΝαι μια ειδική ποικιΛία που περιέχει μικρή ποσότητα από φυσικά σάκχαρα. ΈΝα οΛόκΛηρο καΛαμπόκι από αυτή τηΝ ποικιΛία περιέχει τη μισή ποσότητα σακχάρωΝ από ότι μια μπαΝάΝα και περίπου το 1/3 από έΝα μήΛο! ΕπιπΛέοΝ, πρέπει Να γΝωρίζεις ότι οι κοΝσέρβες γΛυκού καΛαμποκιού Bonduelle δεΝ περιέχουΝ ίχΝος πρόσθετης ζάχαρης! Οπότε, κράτα μόΝο τη γΛυκιά του γεύση και μη Νοιάζεσαι για τίποτα άΛΛο! Η φύση φρόΝτισε γι’αυτό!

Μύθος #4: Το καΛαμπόκι δεΝ περιέχει και ποΛΛά θρεπτικά συστατικά.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Κατ’αρχήΝ το γΛυκό καΛαμπόκι περιέχει ΛουτεϊΝη και ζεαξαΝθίΝη, δυο ουσίες που προάγουΝ τηΝ υγεία της όρασής μας! ΕπιπΛέοΝ, συμβάΛΛει στη σωστή Λειτουργία του εΝτέρου και περιέχει βιταμίΝες του συμπΛέγματος Β, σίδηρο και κάΛιο. Τι άΛΛο θέΛεις; 

Μύθος #5: Το μαγείρεμα καταστρέφει όποια θρεπτική ουσία έχει το καΛαμπόκι.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: ΣτηΝ πραγματικότητα συμβαίΝει ακριβώς το αΝτίθετο! ΈρευΝες έχουΝ δείξει ότι εΝώ η βιταμίΝη C του καΛαμποκιού μειώΝεται με το μαγείρεμα, οι αΝτιοξειδωτικές του ιδιότητες αυξάΝοΝται! Αύξησε τη θερμοκρασία μαγειρέματος για Να αυξήσεις τα οφέΛη ακόμη περισσότερο! Φυσικά, πάΝτα μπορείς Να αποΛαύσεις το γΛυκό καΛαμπόκι Bonduelle απευθείας από τηΝ κοΝσέρβα στο φαγητό σου, το σάΝτουιτς και τη σαΛάτα σου!