Βήματα προετοιμασίας
-
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και σοτάρουμε με τα μανιτάρια πολύ ψιλοκομμένα σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο
-
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρικότα με τον μαϊντανό μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Όταν τα μανιτάρια είναι έτοιμα, τα ενσωματώνουμε στην κρέμα και αλατοπιπερώνουμε.
-
Σε ένα τηγάνι βράζουμε λίγο νερό, προσθέτουμε αλάτι και τα λαζάνια. Βράζουμε για 10'.
-
Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα πασπαλίζοντας με ελαιολαδο για να μην κολλήσουν. Έπειτα τοποθετούμε σε κάθε λαζάνι το κρεμώδες μίγμα με τα μανιτάρια, ένα ή δυο μπαλάκια μοτσαρέλα και έπειτα το τυλίγουμε
-
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη σάλτσα τομάτας και τοποθετούμε τα λαζάνια όρθια. Όταν τοποθετηθούν όλα, στρώνουμε από πάνω ακόμη μια στρώση σάλτσα τομάτας και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα, πάπρικα και λίγα φύλλα βασιλικού.