Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

ΛΑΧΑΝΙSTAS Λαζάνια ρολό με μανιτάρια και τυρί

Λαχταριστή ζουμερή συνταγή που θα κάνει το δείπνο σου εντυπωσιακά απολαυστικό!

Βήματα προετοιμασίας

  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και σοτάρουμε με τα μανιτάρια πολύ ψιλοκομμένα σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρικότα με τον μαϊντανό μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Όταν τα μανιτάρια είναι έτοιμα, τα ενσωματώνουμε στην κρέμα και αλατοπιπερώνουμε.

  • Σε ένα τηγάνι βράζουμε λίγο νερό, προσθέτουμε αλάτι και τα λαζάνια. Βράζουμε για 10'.

  • Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα πασπαλίζοντας με ελαιολαδο για να μην κολλήσουν. Έπειτα τοποθετούμε σε κάθε λαζάνι το κρεμώδες μίγμα με τα μανιτάρια, ένα ή δυο μπαλάκια μοτσαρέλα και έπειτα το τυλίγουμε

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη σάλτσα τομάτας και τοποθετούμε τα λαζάνια όρθια. Όταν τοποθετηθούν όλα, στρώνουμε από πάνω ακόμη μια στρώση σάλτσα τομάτας και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα, πάπρικα και λίγα φύλλα βασιλικού.

Συνταγές που σας ενδιαφέρουν

ΛΑΧΑΝΙSTAS Λαζάνια ρολό με μανιτάρια και τυρί
2 άτομα πάνω από 45' Μέτρια Δυσκολία
ΣΥΣΤΑΤΙΚA
  • 540 g κομμένα μανιτάρια Bonduelle

  • 300 g σάλτσα τομάτας για μακαρόνια

  • 250 g λαζάνια φαρδιά

  • 200 g τυρί ρικότα

  • 100 g μοτσαρέλλα

  • 75 g κατσικίσιο τυρί

  • 50 g τριμμένη παρμεζάνα

  • μια σκελίδα σκόρδο

  • ελαιόλαδο

  • μαϊντανός

  • βασιλικός

  • πάπρικα

  • αλάτι

  • πιπέρι

Βήματα προετοιμασίας
  • Βήμα 1

    Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και σοτάρουμε με τα μανιτάρια πολύ ψιλοκομμένα σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο

  • Βήμα 2

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρικότα με τον μαϊντανό μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Όταν τα μανιτάρια είναι έτοιμα, τα ενσωματώνουμε στην κρέμα και αλατοπιπερώνουμε.

  • Βήμα 3

    Σε ένα τηγάνι βράζουμε λίγο νερό, προσθέτουμε αλάτι και τα λαζάνια. Βράζουμε για 10'.

  • Βήμα 4

    Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα πασπαλίζοντας με ελαιολαδο για να μην κολλήσουν. Έπειτα τοποθετούμε σε κάθε λαζάνι το κρεμώδες μίγμα με τα μανιτάρια, ένα ή δυο μπαλάκια μοτσαρέλα και έπειτα το τυλίγουμε

  • Βήμα 5

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη σάλτσα τομάτας και τοποθετούμε τα λαζάνια όρθια. Όταν τοποθετηθούν όλα, στρώνουμε από πάνω ακόμη μια στρώση σάλτσα τομάτας και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα, πάπρικα και λίγα φύλλα βασιλικού.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description