Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Αποδέχομαι Δεν αποδέχομαι

Φασόλια με λουκάνικα και θυμάρι

Μικρές ατομικές εκπλήξεις!

Βήματα προετοιμασίας

  • Κόψτε το κρεμμύδι σε δαχτυλίδια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, τσιγαρίστε το κρεμμύδι σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο για 15, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Προσθέστε το σκόρδο και τσιγαρίστε το μέχρι να μαλακώσει. Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά. Χωρίστε το τσιγαρισμένο κρεμμύδι σε 2 μέρη.
  • Τηγανίστε τα φασόλια για 2-3. Κόψτε την πιπεριά σε κύβους και βάλτε τη στα φασόλια μαζί με τον τοματοπελτέ και τα φύλλα θυμαριού.
  • Γεμίστε τις με φρέσκο αγελαδινό τυρί και τα διακοσμήστε με φρέσκο άνηθο.

Συνταγές που σας ενδιαφέρουν

Φασόλια με λουκάνικα και θυμάρι
6 άτομα 30-45' Μέτρια Δυσκολία
ΣΥΣΤΑΤΙΚA
  • 2 κονσέρβες (800g) κόκκινα φασόλια Bonduelle
  • 2 κρεμμύδια
  • 150g καυτερά λουκάνικα
  • 600g ψητή πιπεριά σε κονσέρβα
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • Λίγο θυμάρι
  • 2 κ. σ. πελτέ τομάτας
  • 5 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Βήματα προετοιμασίας
  • Βήμα 1

    Κόψτε το κρεμμύδι σε δαχτυλίδια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, τσιγαρίστε το κρεμμύδι σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο για 15, ανακατεύοντας συνεχώς.

  • Βήμα 2

    Προσθέστε το σκόρδο και τσιγαρίστε το μέχρι να μαλακώσει. Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά. Χωρίστε το τσιγαρισμένο κρεμμύδι σε 2 μέρη.

  • Βήμα 3

    Τηγανίστε τα φασόλια για 2-3. Κόψτε την πιπεριά σε κύβους και βάλτε τη στα φασόλια μαζί με τον τοματοπελτέ και τα φύλλα θυμαριού.

  • Βήμα 4

    Γεμίστε τις με φρέσκο αγελαδινό τυρί και τα διακοσμήστε με φρέσκο άνηθο.