Βήματα προετοιμασίας
-
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις λιαστές τομάτες και την παρμεζάνα. Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση.
-
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο σε μέτρια φωτιά για 3 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια στραγγισμένα και τα αφήνουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί από το ρύζι.
-
Προσθέτουμε τις λιαστές τομάτες, το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και παρμεζάνα και δοκιμάζουμε να δούμε εάν το ρύζι μας έχει ψηθεί. Το τέλειο αποτέλεσμα είναι μια κρεμώδης υφή, με ρύζι μαλακό απέξω, αλλά που «κρατάει» λίγο στο εσωτερικό του.
-
Προσθέτουμε τα τοματίνια, λίγη ακόμη παρμεζάνα και σερβίρουμε σε τσέρκι, προσθέτοντας στο ριζότο μας μερικά φρέσκα φύλλα ρόκας.