Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Αποδέχομαι Δεν αποδέχομαι

ΛΑΧΑΝΙSTAS Zουμερός σολομός με καλαμπόκι

Ένα ξεχωριστό πιάτο που συναρπάζει!

Βήματα προετοιμασίας

  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα ψαριού και πασπαλίζουμε με αρωματικά βότανα, δενδρολίβανο , ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Σε ελαφρώς λαδωμένη σχάρα ψήνουμε τα φιλέτα για 5-8 λεπτά, ανάλογα με τη φωτιά και το πάχος του ψαριού.Δίπλα βάζουμε μισό λάιμ, ενώ από το άλλο μισό περιχύνουμε το χυμό του.
  • Ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα σοτάροντας το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο και μετά ρίχνουμε τις μισές κόκκινες πιπεριές και αλατοπιπερώνουμε. Στραγγίζουμε το καλαμπόκι και ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο της κονσέρβας και σβήνουμε με λευκό κρασί. Μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε το μέλι, την σος τσίλι, 1 κούπα ζωμό λαχανικών και μαϊντανό και αφήνουμε να βράσει για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
  • Eτοιμάζουμε τη σάλτσα από ηλιόσπορους που ζεσταίνουμε σε λίγο ελαιόλαδο και έπειτα προσθέτουμε τις υπόλοιπες κόκκινες πιπεριές, το λευκό κρασί, και αλατοπιπερώνουμε. Έπειτα προσθέτουμε τους σπόρους μουστάρδας, το μέλι και το ζωμό και αφήνουμε να βράσει για λίγο. Χτυπάμε το μίγμα με ραβδομπλέντερ. Για το σερβίρισμα τοποθετούμε το ψάρι περιχύνοντας με τη σάλτσα και δίπλα γαρνίρουμε με το καλαμπόκι. Προαιρετικά διακοσμούμε με ραπανάκια, δαφνόφυλλα, βρώσιμα λουλούδια ή ντοματίνια.

Συνταγές που σας ενδιαφέρουν

ΛΑΧΑΝΙSTAS Zουμερός σολομός με καλαμπόκι
2 άτομα 30-45' Μέτρια Δυσκολία
ΣΥΣΤΑΤΙΚA
  • Για το ψάρι
  • 2 φιλέτα(400 g) σολομού
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Χυμό από μισό λάιμ
  • 3 κλωναράκια δενδρολίβανο
  • Για τη γαρνιτούρα
  • 1 κονσέρβα (340 g) γλυκό καλαμπόκι Bonduelle
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη σε κύβους
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. γλυκιά σος τσιλι
  • 1 κούπα ζωμό λαχανικών
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 5 κ.σ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • Για τη σάλτσα
  • 3 κ.σ. σπόροι μουστάρδας
  • 1/2 κούπα ηλιόσπορο
  • 1 κούπα ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.σ. μέλι
Βήματα προετοιμασίας
  • Βήμα 1

    Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα ψαριού και πασπαλίζουμε με αρωματικά βότανα, δενδρολίβανο , ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Σε ελαφρώς λαδωμένη σχάρα ψήνουμε τα φιλέτα για 5-8 λεπτά, ανάλογα με τη φωτιά και το πάχος του ψαριού.Δίπλα βάζουμε μισό λάιμ, ενώ από το άλλο μισό περιχύνουμε το χυμό του.

  • Βήμα 2

    Ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα σοτάροντας το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο και μετά ρίχνουμε τις μισές κόκκινες πιπεριές και αλατοπιπερώνουμε. Στραγγίζουμε το καλαμπόκι και ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο της κονσέρβας και σβήνουμε με λευκό κρασί. Μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε το μέλι, την σος τσίλι, 1 κούπα ζωμό λαχανικών και μαϊντανό και αφήνουμε να βράσει για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.

  • Βήμα 3

    Eτοιμάζουμε τη σάλτσα από ηλιόσπορους που ζεσταίνουμε σε λίγο ελαιόλαδο και έπειτα προσθέτουμε τις υπόλοιπες κόκκινες πιπεριές, το λευκό κρασί, και αλατοπιπερώνουμε. Έπειτα προσθέτουμε τους σπόρους μουστάρδας, το μέλι και το ζωμό και αφήνουμε να βράσει για λίγο. Χτυπάμε το μίγμα με ραβδομπλέντερ. Για το σερβίρισμα τοποθετούμε το ψάρι περιχύνοντας με τη σάλτσα και δίπλα γαρνίρουμε με το καλαμπόκι. Προαιρετικά διακοσμούμε με ραπανάκια, δαφνόφυλλα, βρώσιμα λουλούδια ή ντοματίνια.