Βήματα προετοιμασίας
-
Αδειάζουμε τα λαχανικά και κρατάμε το εσωτερικό από τις τομάτες.
-
Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
-
Προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και το εσωτερικό από τις τομάτες που αδειάσαμε (αφού το έχουμε λιώσει)
-
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ρύζι και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 8 λεπτά.
-
Προσθέτουμε την κονσέρβα Texas mix και αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.
-
Γεμίζουμε τα λαχανικά μας (όχι μέχρι πάνω , επειδή το ρύζι μας θα φουσκώσει). Βάζουμε τα καπάκια στα λαχανικά και προσθέτουμε 250 gr τοματοχυμό, λίγη ζάχαρη,νερό, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 oC για μια ώρα.