Βήματα προετοιμασίας
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το αραιωμένο βαλσάμικο και τα τοματίνια και ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε σε ένα μπολ.
-
Στο τηγάνι ρίχνουμε τώρα τα φασολάκια μας, χωρίς να τα αποψύξουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.Τα τοποθετούμε σε ματσάκια επάνω σε ξύλο κοπής και τα κόβουμε σε πολύ μικρά μπαστουνάκια.Τα ρίχνουμε στο μπολ με τα τοματίνια. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε και το καλαμπόκι.
-
Σε ξεχωριστό γυάλινο μπολ ρίχνουμε το κους κους με βραστό νερό να φουσκώσει(σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας του).Προσθέτουμε αλάτι και λίγο λεμονοπίπερο.
-
Αφού φουσκώσει το κους κους προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τα φυστίκια και τέλος τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά και προσεκτικά.
-
Σε ένα πιάτο έχουμε τοποθετήσει ένα τσέρκι σε σχήμα αστεριού (ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε) και το γεμίζουμε προσεκτικά με το μίγμα μας. Αφαιρούμε το τσέρκι και διακοσμούμε το πιάτο μας με λίγες σταγόνες μπαλσαμικο, τοματίνια και μαύρο σουσάμι.
-
Εναλλακτικά μπορούμε να σερβίρουμε το κους κους μας σε ψηλό κολωνάτο ποτήρι ώστε να φαίνονται όμορφα τα χρώματά του!