Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Αποδέχομαι Δεν αποδέχομαι

ΛΑΧΑΝΙSTAS Χριστουγεννιάτικα κους κους

Γιορτινό ορεκτικό που...θα συζητηθεί!!!

Βήματα προετοιμασίας

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το αραιωμένο βαλσάμικο και τα τοματίνια και ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε σε ένα μπολ.

  • Στο τηγάνι ρίχνουμε τώρα τα φασολάκια μας, χωρίς να τα αποψύξουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.Τα τοποθετούμε σε ματσάκια επάνω σε ξύλο κοπής και τα κόβουμε σε πολύ μικρά μπαστουνάκια.Τα ρίχνουμε στο μπολ με τα τοματίνια. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε και το καλαμπόκι.

  • Σε ξεχωριστό γυάλινο μπολ ρίχνουμε το κους κους με βραστό νερό να φουσκώσει(σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας του).Προσθέτουμε αλάτι και λίγο λεμονοπίπερο.

  • Αφού φουσκώσει το κους κους προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τα φυστίκια και τέλος τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά και προσεκτικά.

  • Σε ένα πιάτο έχουμε τοποθετήσει ένα τσέρκι σε σχήμα αστεριού (ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε) και το γεμίζουμε προσεκτικά με το μίγμα μας. Αφαιρούμε το τσέρκι και διακοσμούμε το πιάτο μας με λίγες σταγόνες μπαλσαμικο, τοματίνια και μαύρο σουσάμι.

  • Εναλλακτικά μπορούμε να σερβίρουμε το κους κους μας σε ψηλό κολωνάτο ποτήρι ώστε να φαίνονται όμορφα τα χρώματά του!

Συνταγές που σας ενδιαφέρουν

ΛΑΧΑΝΙSTAS Χριστουγεννιάτικα κους κους
8 άτομα 15-30' Εύκολη
ΣΥΣΤΑΤΙΚA
  • 500 g κατεψυγμένα φασολάκια έξτρα φίνα Bonduelle
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι Corn Gold Bonduelle
  • 250 γραμμάρια κους κους
  • 50 γραμμάρια φυστίκι Αιγίνης, χωρίς κέλυφος, σπασμένο στα 4
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 200 γραμμάρια τοματίνια κομμένα στα 2
  • Αλάτι
  • Λεμονοπίπερο
  • Μαύρο σουσάμι
  • Λάδι
  • Βαλσάμικο με γεύση ρόδι (αραιωμένο με λίγο νερό)
Βήματα προετοιμασίας
  • Βήμα 1

    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το αραιωμένο βαλσάμικο και τα τοματίνια και ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε σε ένα μπολ.

  • Βήμα 2

    Στο τηγάνι ρίχνουμε τώρα τα φασολάκια μας, χωρίς να τα αποψύξουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.Τα τοποθετούμε σε ματσάκια επάνω σε ξύλο κοπής και τα κόβουμε σε πολύ μικρά μπαστουνάκια.Τα ρίχνουμε στο μπολ με τα τοματίνια. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε και το καλαμπόκι.

  • Βήμα 3

    Σε ξεχωριστό γυάλινο μπολ ρίχνουμε το κους κους με βραστό νερό να φουσκώσει(σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας του).Προσθέτουμε αλάτι και λίγο λεμονοπίπερο.

  • Βήμα 4

    Αφού φουσκώσει το κους κους προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τα φυστίκια και τέλος τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά και προσεκτικά.

  • Βήμα 5

    Σε ένα πιάτο έχουμε τοποθετήσει ένα τσέρκι σε σχήμα αστεριού (ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε) και το γεμίζουμε προσεκτικά με το μίγμα μας. Αφαιρούμε το τσέρκι και διακοσμούμε το πιάτο μας με λίγες σταγόνες μπαλσαμικο, τοματίνια και μαύρο σουσάμι.

  • Βήμα 6

    Εναλλακτικά μπορούμε να σερβίρουμε το κους κους μας σε ψηλό κολωνάτο ποτήρι ώστε να φαίνονται όμορφα τα χρώματά του!