Βήματα προετοιμασίας
-
Βράσε τα ανάμεικτα λαχανικά για 2. Βράσε τα ριγκατόνι ξεχωριστά σε αλατισμένο νερό για όσο χρόνο συστήνεται στο πακέτο τους.
-
Σε ένα τηγάνι, λιώσε βούτυρο και πρόσθεσε σκόρδο, προσέχοντας να μην το κάψεις. Πρόσθεσε sour cream για μαγείρεμα και ανακάτεψε μέχρι να γίνει μία ομοιογενής παχιά κρέμα. Βάλε τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.
-
Στην έτοιμη σάλτσα, ρίξε το μείγμα λαχανικών και τα βρασμένα ριγκατόνι κι ανακάτεψε προσεκτικά για να καλυφθούν όλα τα υλικά με τη σάλτσα. Αν σου φαίνεται ότι η σάλτσα είναι πολύ παχιά, μπορείς να ρίξεις λίγο από το νερό των μακαρονιών.
-
Σε ένα πιάτο, βάλε πρώτα τα ζυμαρικά και μετά τα λαχανικά, μέχρι να έχεις ένα χρωματιστό λαχταριστό γεύμα.