1. >Apo to 1853
  2. >Τα μυστικά του γλυκού καλαμποκιού

Τα μυστικά του γλυκού καλαμποκιού

Πώς να αποκτήσετε ζουμερό και τραγανό καλαμπόκι;
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν διαφορετικές ποικιλίες καλαμποκιού; Το πιο ζουμερό και τραγανό είναι το γλυκό καλαμπόκι. Μην φανταστείτε όμως ότι αρκεί να το μαζέψετε στο στάχυ για να ανακαλύψετε όλες τις γεύσεις του...

Ποια είναι τα μυστικά του γλυκού καλαμποκιού;

Καλλιεργείται από συγκεκριμένες ποικιλίες που διαφέρουν πολύ από το καλαμπόκι. Για να εκμεταλλευτεί όλες τις γευστικές και θρεπτικές του ιδιότητες, αυτός ο μικρός κίτρινος κόκκος παράγεται κυρίως στη νοτιοδυτική Γαλλία όπου οι κλιματικές συνθήκες είναι ευνοϊκές. Ναι, το κίτρινο φασολάκι μας χρειάζεται τον ήλιο! Αλλά αυτό δεν αρκεί: το οικόπεδο πρέπει να είναι προσβάσιμο, επίπεδο, καλά ποτιζόμενο και εύφορο για να αποκτήσουμε ένα ζουμερό και τραγανό κόκκο.

Μια μεταμόρφωση 6 ώρες μετά τη συγκομιδή!

Για να διατηρήσει τη φρεσκάδα του, υποβάλλεται σε επεξεργασία εντός 6 ωρών από τη συγκομιδή. Γι' αυτό το λόγο τα εργοστάσια βρίσκονται κοντά στις περιοχές παραγωγής. Το 80% αυτού του μικρού κίτρινου φασολιού καταναλώνεται σε κονσέρβα, όπως έχετε συνηθίσει να βλέπετε στο Bonduelle.