1. >Selida menu
  2. >Όλοι μπορούν να γίνουν σεφ: 5 ιδέες για παρουσίαση φαγητού

Υπάρχουν μερικοί επιδέξιοι άνθρωποι, οι οποίοι κάνουν την τέχνη της μαγειρικής γλυπτική τέχνη και μπορούν να κάνουν θαύματα με το φαγητό. Τι συμβαίνει όμως με όλους εμάς τους υπόλοιπους; Υπάρχουν τρόποι να παρουσιάζουμε τα πιάτα στο τραπέζι πολύ όμορφα, καθημερινά. Μπορούμε να δώσουμε σε μία απλή συνταγή μία βασιλική λάμψη και να την κάνουμε άξια ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς προσκεκλημένους. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι λίγο περισσότερος χρόνος και επιθυμία για να το κάνουμε.

Δείτε εδώ 5 ιδέες & συμβουλές για παρουσίαση φαγητού:

Στεφάνι

Όταν το πιάτο είναι στρογγυλό, μπορούμε να στήσουμε το φαγητό σαν στεφάνι. Για παράδειγμα, εάν έχουμε ραγού με πουρέ πατάτας και ρύζι στο πλάι, μπορούμε να τοποθετήσουμε το ραγού στη μέση του πιάτου και να απλώσουμε τον πουρέ γύρω-γύρω.

Ηφαίστειο

Όπως ακριβώς παραδοσιακά σερβίρουμε τα σπαγγέτι σε σχήμα ηφαιστείου με μια όμορφη κορυφή, μπορούμε μ’ αυτόν τον τρόπο να παρουσιάσουμε και άλλα πολλά πιάτα.

Mandala

Απλώνουμε ένα φύλλο μαρουλιού σε ένα πιάτο με συμμετρική επανάληψη και βάζουμε στην κορυφή έναν κεφτέ, μία πατάτα, μία τομάτα και ένα κομμάτι αγγουριού. Αυτό δουλεύει εξαιρετικά και για την πίτσα.

Κάθε κεφτεδάκι με ένα μαξιλάρι

Όταν σερβίρουμε κεφτέδες με λαχανικά, μπορούμε να έχουμε ατομικές μερίδες, βάζοντας κάθε ένα ακουμπισμένο σε ένα φύλλο από λευκό λάχανο ή μαρούλι.

Βρώσιμα κομφετί

Ανάλογα με τον τύπο και το χρώμα του πιάτου, μπορούμε να προσθέσουμε ακόμα λίγο χρώμα, προσθέτοντας “κομφετί”, όπως λίγο σκόρδο, κατεψυγμένα ή κονσερβοποιημένα μπιζέλια και καλαμπόκι.

Και μία τελική συμβουλή: πριν τη μαγειρική, πάντα προηγείται η παρατήρηση και η μάθηση. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες και θα γίνετε ειδικοί στο να παρουσιάζετε πανέμορφα πιάτα!