1. >Apo to 1853
  2. >Η δέσμευσή μας για έναν καλύτερο κόσμο

Στη Bonduelle, είμαστε πεπεισμένοι ότι η φύση είναι το μέλλον μας, οπότε γι’ αυτό και μπορούμε να δεσμευθούμε απέναντι στον πλανήτη, τα τρόφιμα και τους ανθρώπους.

Μια εταιρεία που έχει θετικό αντίκτυπο

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα απαιτεί από τις επιχειρήσεις να συμπεριλάβουν στην αποστολή τους τη βιώσιμη ανάπτυξη και να δεσμευτούν ανοιχτά προκειμένου να περιορίσουν τις περιβαλλοντικές  τους επιπτώσεις και να δράσουν υπεύθυνα. Η  υγειονομική κρίση  μας έδειξε ότι οι εταιρείες μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ενός πιο περιεκτικού και δικαιότερου κόσμου.

 Ως αγροτική επιχείρηση, η Bonduelle  επιθυμεί να ανοίξει το δρόμο για τη μετάβαση προς τη φυτική διατροφή για την ευημερία του πλανήτη και των ανθρώπων, δεσμευόμενη σε μια διαδικασία που θα την καταστήσει πιστοποιημένη «B Corp» επιχείρηση, με θετικό αντίκτυπο στο οικονομικό μοντέλο για τα ενδιαφερόμενα μέρη του. 

Πιστοποίηση B-Corp

Η αλλαγή αφορά συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Δεσμεύσεις δηλαδή που καθορίζονται, αξιολογούνται και αναγνωρίζονται από τον οργανισμό πιστοποίησης B Corp. Μετά από έλεγχο και εκτίμηση των επιπτώσεων, το κίνημα B Corp παραχωρεί μια πιστοποίηση στις εταιρείες οι οποίες επιθυμούν να συνεισφέρουν θετικά στην κοινωνία τους, αλλά και να είναι οι καλύτεροι στον κόσμο, αλλά και οι καλύτεροι για τον κόσμο! (https://bcorporation.eu/). Οι εταιρείες με αυτήν την πιστοποίηση γίνονται επίσης παράδειγμα προς μίμηση για άλλες εταιρείες, οι οποίες δεν έχουν αναγνωριστική ετικέτα.

Βλέπουμε την πιστοποίηση B Corp ως ένα μεγάλο μοχλό για τη δομή του κοινωνικού και περιβαλλοντικού μετασχηματισμού της εταιρείας. Μια δέσμευση για την πιστοποίηση της B Corp είναι η ευκαιρία να εμπλακούμε στην εις βάθος αλλαγή της κουλτούρας της εταιρείας μας βήμα προς βήμα, από τη διακυβέρνηση των τρεχουσών υποθέσεων έως την επανεξέταση των μοχλών απόδοσης, όπου και αν βρισκόμαστε.

Το B!Pact:  οι δεσμεύσεις μας για το 2025

Από την ίδρυσή της, η Bonduelle έχει καλλιεργήσει το σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και έχει θέσει τους ανθρώπους στο επίκεντρο της εταιρείας της σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται. Με το B!Pact, η εταιρεία επιθυμεί να προωθήσει ακόμη περισσότερο τις πιο αγαπημένες της αξίες : στήριξη της τοπικής απασχόλησης, ασφάλεια στην εργασία, υγεία, ευχαρίστηση, ζεστασιά και συμμετοχή στις τοπικές κοινωνίες. Η κινητήρια φιλοδοξία της εταιρείας είναι να συμβάλει πάντα στην ευημερία μέσω φυτικών τροφίμων, με δραστηριότητες που αναπτύσσονται με σεβασμό στον άνθρωπο, τη βιοποικιλότητα και το περιβάλλον.

Το B!Pact αποτελεί από το  2019 κεντρικό πυλώνα της Bonduelle, καθώς  συγκεντρώνει τις δεσμεύσεις της γύρω από τρεις πυλώνες: τρόφιμα, άνθρωπος και πλανήτης!

Να φέρεσαι καλά στον πλανήτη

Η Bonduelle δεσμεύεται να είναι μια εταιρεία που γίνεται διαρκώς καλύτερη για τον πλανήτη, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ασκώντας υπεύθυνη γεωργία, υποστηρίζοντας την έρευνα υπέρ νέων τεχνικών καλλιέργειας, προετοιμασίας και πώλησης για τα προϊόντα της.

Οι στόχοι της Bonduelle για το μέλλον:

— 100% γη καλλιεργήσιμη με εναλλακτικές τεχνικές καλλιέργειας μέχρι το 2025.

— μείωση κατά 20% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2035.

— 100% ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες μέχρι το 2025!

Να είσαι καλός με το φαγητό σου

Η Bonduelle δεσμεύεται επίσης να έχει θετικό αντίκτυπο στα τρόφιμα, υποστηρίζοντας υπεύθυνες διατροφικές συνήθειες για όλους.

Στη Bonduelle θέλουμε να εμπνεύσουμε, να  επηρεάσουμε θετικά τις διατροφικές συνήθειες προκειμένου να "τρώμε καλύτερα". Για να γίνει αυτό, δεσμευόμαστε ότι το 100% των εμπορικών σημάτων μας θα έχει θετικό αντίκτυπο και θα υποστηρίζει καλές διατροφικές πρακτικές με το Ίδρυμα Louis Bonduelle.

Να είσαι καλός για τους ανθρώπους

Η διατήρηση του μεγαλύτερου δυνατού βαθμού ευημερίας για τις κοινότητές μας και η εξασφάλιση των καλύτερων συνθηκών υγείας και ασφάλειας στην εργασία αποτελούν βασικές προτεραιότητες για την Bonduelle. Όλοι όσοι εργάζονται στον όμιλο Bonduelle επωφελούνται από ένα επαγγελματικό περιβάλλον που διασφαλίζει την υγεία και την ασφάλειά τους, είτε μέσω της σωματικής και ψυχικής τους ακεραιότητας, είτε περιορίζοντας στο ελάχιστο ασθένειες που προκύπτουν από το επαγγελματικό περιβάλλον. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ομάδα έθεσε έναν φιλόδοξο, αλλά ουσιαστικό στόχο: την επίτευξη μηδενικών ατυχημάτων με ιατρική άδεια το αργότερο μέχρι το 2025. Ο στόχος αυτός αφορά όλους όσους εργάζονται στην ομάδα, με όποιο συμβόλαιο περιλαμβάνει η σύμβαση τους.

Επιπλέον, το 2025, το 100% των χώρων του ομίλου Bonduelle θα συμμετέχουν σε τοπικά έργα, καθιστώντας τους εργαζόμενους φορείς εντός κοινοτήτων που είναι αφοσιωμένοι στο μετασχηματισμό του ομίλου.

Ξεκινώντας ένα νέο συλλογικό κίνημα

Για να προχωρήσουμε ακόμη παραπέρα, ιδρύσαμε τους B Movement Builders μαζί με άλλες 5 πολυεθνικές εταιρείες με στόχο την ενσωμάτωση μεγάλων εταιρειών στο κίνημα B Corp, δημιουργώντας έτσι μια συνέργεια εταιρειών που δεσμεύονται να επιτύχουν μια βιώσιμη ανάπτυξη. Η B Corp είναι πια γεγονός, και στο εξής όλοι εργαζόμαστε και εστιάζουμε στο θετικό αντίκτυπο που θα έχει στο περιβάλλον και τις ζωές μας στο μέλλον.

«Το 2021 περισσότερο από ποτέ, οι B Movement Builders δίνουν ένα νέο νόημα στο εγχείρημα, καθώς ελπίζουμε ότι  αυτό το ξεκίνημα θα εμπλέξει και άλλους παράγοντες στο πέρασμά μας. Οι εταιρείες μπορούν να αποτελούν μια ισχυρή δύναμη για τη συλλογική αλλαγή και τη δέσμευση», δηλώνει η Anne-Sophie Fontaine - CSR &Communication VP.