Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Ένα ουράνιο τόξο στο πιάτο σας.

Οι ψυχολόγοι λένε ότι τα χρώματα επηρεάζουν τις αντιλήψεις μας και τις ζωές μας συνολικά. Το γνωρίζουμε και εμείς από τη δική μας εμπειρία. Τη μία μέρα ντυνόμαστε με πορτοκαλί και κόκκινο επειδή έχουμε καλή διάθεση και την άλλη βάζουμε γκρι διότι αισθανόμαστε καταβεβλημένοι ή έχουμε κάποια λύπη.

 

Όταν παρουσιάζουμε φαγητό είναι πολύ σημαντικό το πώς θα συνδυάσουμε τα χρώματα, ώστε να φαίνονται ελκυστικά και να ανοίγουν την όρεξη.

 

Να μερικά σύντομα tips:

 

  • 1. Συνδυάστε χρώματα που έχουν μία αντίθεση. Για παράδειγμα, σε μια πράσινη σαλάτα προσθέστε καλαμπόκι (κίτρινο) ή κύβους από παντζάρια (κόκκινο). Χρησιμοποιήστε φρέσκα λαχανικά ή στον ατμό. Με αυτόν τον τρόπο κρατάνε το λαμπερό τους χρώμα.

  • 2. Προσθέστε φρέσκα μπαχαρικά στο τέλος του μαγειρέματος και πριν σερβίρετε. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα έχετε περισσότερο χρώμα στο φαγητό.

  • 3. Αποφύγετε να συνδυάσετε φαγητά με παρόμοιο χρώμα. Για παράδειγμα, εάν είναι να σερβίρετε παναρισμένο ψάρι με πουρέ πατάτας, προσθέστε λίγη πράσινη σαλάτα ή φασόλια ανάμεσα.

  • 4. Μην ξεχάσετε ότι τα ποτά προσθέτουν χρώμα επίσης. Κρασί ή κάποιος χυμός σίγουρα θα βοηθήσουν.

  • 5. Χαρτοπετσέτες και διάφορα αξεσουάρ θα ανεβάσουν την διάθεση!


Συνταγές που σας ενδιαφέρουν

Ρολό κιμά με πουρέ αρακά
Ρολό κιμά με πουρέ αρακά

Τέλειο για ξεχωριστές, οικογενειακές στιγμές

4 άτομα πάνω από 45' Πρόκληση
Βασιλική σαλάτα λαχανικών με φιλέτο ψαριού και σάλτσα ταρτάρ
Βασιλική σαλάτα λαχανικών με φιλέτο ψαριού και σάλτσα ταρτάρ

Μία απλή και πενανόστιμη συνταγή.

4 άτομα 30-45' Εύκολη
Μουςαρακά με σπαράγγια και εστραγκόν
Μουςαρακά με σπαράγγια και εστραγκόν

Ο νέος τρόπος να σερβίρεις αρακά!

4 άτομα πάνω από 45' Μέτρια Δυσκολία
Ορεκτικό λευκών φασολιών με πιπεριές και ελιές
Ορεκτικό λευκών φασολιών με πιπεριές και ελιές

Μεσογειακό και δυναμωτικό!

4 άτομα πάνω από 45' Μέτρια Δυσκολία
Ένα ουράνιο τόξο στο πιάτο σας.

Οι ψυχολόγοι λένε ότι τα χρώματα επηρεάζουν τις αντιλήψεις μας και τις ζωές μας συνολικά. Το γνωρίζουμε και εμείς από τη δική μας εμπειρία. Τη μία μέρα ντυνόμαστε με πορτοκαλί και κόκκινο επειδή έχουμε καλή διάθεση και την άλλη βάζουμε γκρι διότι αισθανόμαστε καταβεβλημένοι ή έχουμε κάποια λύπη.

 

Όταν παρουσιάζουμε φαγητό είναι πολύ σημαντικό το πώς θα συνδυάσουμε τα χρώματα, ώστε να φαίνονται ελκυστικά και να ανοίγουν την όρεξη.

 

Να μερικά σύντομα tips:

 

  • 1. Συνδυάστε χρώματα που έχουν μία αντίθεση. Για παράδειγμα, σε μια πράσινη σαλάτα προσθέστε καλαμπόκι (κίτρινο) ή κύβους από παντζάρια (κόκκινο). Χρησιμοποιήστε φρέσκα λαχανικά ή στον ατμό. Με αυτόν τον τρόπο κρατάνε το λαμπερό τους χρώμα.

  • 2. Προσθέστε φρέσκα μπαχαρικά στο τέλος του μαγειρέματος και πριν σερβίρετε. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα έχετε περισσότερο χρώμα στο φαγητό.

  • 3. Αποφύγετε να συνδυάσετε φαγητά με παρόμοιο χρώμα. Για παράδειγμα, εάν είναι να σερβίρετε παναρισμένο ψάρι με πουρέ πατάτας, προσθέστε λίγη πράσινη σαλάτα ή φασόλια ανάμεσα.

  • 4. Μην ξεχάσετε ότι τα ποτά προσθέτουν χρώμα επίσης. Κρασί ή κάποιος χυμός σίγουρα θα βοηθήσουν.

  • 5. Χαρτοπετσέτες και διάφορα αξεσουάρ θα ανεβάσουν την διάθεση!

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description