Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Αποδέχομαι Δεν αποδέχομαι

Ένα ουράνιο τόξο στο πιάτο σας.

Οι ψυχολόγοι λένε ότι τα χρώματα επηρεάζουν τις αντιλήψεις μας και τις ζωές μας συνολικά. Το γνωρίζουμε και εμείς από τη δική μας εμπειρία. Τη μία μέρα ντυνόμαστε με πορτοκαλί και κόκκινο επειδή έχουμε καλή διάθεση και την άλλη βάζουμε γκρι διότι αισθανόμαστε καταβεβλημένοι ή έχουμε κάποια λύπη.

 

Όταν παρουσιάζουμε φαγητό είναι πολύ σημαντικό το πώς θα συνδυάσουμε τα χρώματα, ώστε να φαίνονται ελκυστικά και να ανοίγουν την όρεξη.

 

Να μερικά σύντομα tips:

 

  • 1. Συνδυάστε χρώματα που έχουν μία αντίθεση. Για παράδειγμα, σε μια πράσινη σαλάτα προσθέστε καλαμπόκι (κίτρινο) ή κύβους από παντζάρια (κόκκινο). Χρησιμοποιήστε φρέσκα λαχανικά ή στον ατμό. Με αυτόν τον τρόπο κρατάνε το λαμπερό τους χρώμα.

  • 2. Προσθέστε φρέσκα μπαχαρικά στο τέλος του μαγειρέματος και πριν σερβίρετε. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα έχετε περισσότερο χρώμα στο φαγητό.

  • 3. Αποφύγετε να συνδυάσετε φαγητά με παρόμοιο χρώμα. Για παράδειγμα, εάν είναι να σερβίρετε παναρισμένο ψάρι με πουρέ πατάτας, προσθέστε λίγη πράσινη σαλάτα ή φασόλια ανάμεσα.

  • 4. Μην ξεχάσετε ότι τα ποτά προσθέτουν χρώμα επίσης. Κρασί ή κάποιος χυμός σίγουρα θα βοηθήσουν.

  • 5. Χαρτοπετσέτες και διάφορα αξεσουάρ θα ανεβάσουν την διάθεση!


Συνταγές που σας ενδιαφέρουν

ΛΑΧΑΝΙSTAS Μπουράτα* με καλαμπόκι και πέστο
ΛΑΧΑΝΙSTAS Μπουράτα* με καλαμπόκι και πέστο

*Μπουράτα: χειροποίητη φρέσκια μοτσαρέλα με πλούσια γεύση βουτύρου, που κρύβει στο εσωτερικό της γέμιση από κρέμα γάλακτος, η οποία αποκαλύπτεται όταν την κόβεις.

2 άτομα 15-30' Εύκολη
ΛΑΧΑΝΙSTAS Λαχταριστή τάρτα αρακά με γιαούρτι
ΛΑΧΑΝΙSTAS Λαχταριστή τάρτα αρακά με γιαούρτι

Πλούσια μεσογειακή γεύση

4 άτομα 30-45' Εύκολη
Πράσινα φασόλια με ντομάτα και φέτα
Πράσινα φασόλια με ντομάτα και φέτα

Τέλεια ιδέα για σαλάτα στο γραφείο!

4 άτομα κάτω από 15' Μέτρια Δυσκολία
ΛΑΧΑΝΙSTAS Λαχταριστά fusilli με αρακά  & τυρί κρέμα
ΛΑΧΑΝΙSTAS Λαχταριστά fusilli με αρακά & τυρί κρέμα

Τόσο λαχταριστά, που θα θες και δεύτερο πιάτο!

2 άτομα 15-30' Εύκολη
Ένα ουράνιο τόξο στο πιάτο σας.

Οι ψυχολόγοι λένε ότι τα χρώματα επηρεάζουν τις αντιλήψεις μας και τις ζωές μας συνολικά. Το γνωρίζουμε και εμείς από τη δική μας εμπειρία. Τη μία μέρα ντυνόμαστε με πορτοκαλί και κόκκινο επειδή έχουμε καλή διάθεση και την άλλη βάζουμε γκρι διότι αισθανόμαστε καταβεβλημένοι ή έχουμε κάποια λύπη.

 

Όταν παρουσιάζουμε φαγητό είναι πολύ σημαντικό το πώς θα συνδυάσουμε τα χρώματα, ώστε να φαίνονται ελκυστικά και να ανοίγουν την όρεξη.

 

Να μερικά σύντομα tips:

 

  • 1. Συνδυάστε χρώματα που έχουν μία αντίθεση. Για παράδειγμα, σε μια πράσινη σαλάτα προσθέστε καλαμπόκι (κίτρινο) ή κύβους από παντζάρια (κόκκινο). Χρησιμοποιήστε φρέσκα λαχανικά ή στον ατμό. Με αυτόν τον τρόπο κρατάνε το λαμπερό τους χρώμα.

  • 2. Προσθέστε φρέσκα μπαχαρικά στο τέλος του μαγειρέματος και πριν σερβίρετε. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα έχετε περισσότερο χρώμα στο φαγητό.

  • 3. Αποφύγετε να συνδυάσετε φαγητά με παρόμοιο χρώμα. Για παράδειγμα, εάν είναι να σερβίρετε παναρισμένο ψάρι με πουρέ πατάτας, προσθέστε λίγη πράσινη σαλάτα ή φασόλια ανάμεσα.

  • 4. Μην ξεχάσετε ότι τα ποτά προσθέτουν χρώμα επίσης. Κρασί ή κάποιος χυμός σίγουρα θα βοηθήσουν.

  • 5. Χαρτοπετσέτες και διάφορα αξεσουάρ θα ανεβάσουν την διάθεση!