Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Ένα ουράνιο τόξο στο πιάτο σας.

Οι ψυχολόγοι λένε ότι τα χρώματα επηρεάζουν τις αντιλήψεις μας και τις ζωές μας συνολικά. Το γνωρίζουμε και εμείς από τη δική μας εμπειρία. Τη μία μέρα ντυνόμαστε με πορτοκαλί και κόκκινο επειδή έχουμε καλή διάθεση και την άλλη βάζουμε γκρι διότι αισθανόμαστε καταβεβλημένοι ή έχουμε κάποια λύπη.

 

Όταν παρουσιάζουμε φαγητό είναι πολύ σημαντικό το πώς θα συνδυάσουμε τα χρώματα, ώστε να φαίνονται ελκυστικά και να ανοίγουν την όρεξη.

 

Να μερικά σύντομα tips:

 

  • 1. Συνδυάστε χρώματα που έχουν μία αντίθεση. Για παράδειγμα, σε μια πράσινη σαλάτα προσθέστε καλαμπόκι (κίτρινο) ή κύβους από παντζάρια (κόκκινο). Χρησιμοποιήστε φρέσκα λαχανικά ή στον ατμό. Με αυτόν τον τρόπο κρατάνε το λαμπερό τους χρώμα.

  • 2. Προσθέστε φρέσκα μπαχαρικά στο τέλος του μαγειρέματος και πριν σερβίρετε. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα έχετε περισσότερο χρώμα στο φαγητό.

  • 3. Αποφύγετε να συνδυάσετε φαγητά με παρόμοιο χρώμα. Για παράδειγμα, εάν είναι να σερβίρετε παναρισμένο ψάρι με πουρέ πατάτας, προσθέστε λίγη πράσινη σαλάτα ή φασόλια ανάμεσα.

  • 4. Μην ξεχάσετε ότι τα ποτά προσθέτουν χρώμα επίσης. Κρασί ή κάποιος χυμός σίγουρα θα βοηθήσουν.

  • 5. Χαρτοπετσέτες και διάφορα αξεσουάρ θα ανεβάσουν την διάθεση!


Συνταγές που σας ενδιαφέρουν

Ορεκτικό λευκών φασολιών με πιπεριές και ελιές
Ορεκτικό λευκών φασολιών με πιπεριές και ελιές

Μεσογειακό και δυναμωτικό!

4 άτομα πάνω από 45' Μέτρια Δυσκολία
ΛΑΧΑΝΙSTAS Απαλή κρεμώδης σούπα αρακά με τραγανό προσούτο
ΛΑΧΑΝΙSTAS Απαλή κρεμώδης σούπα αρακά με τραγανό προσούτο

Ένα πιάτο γεμάτο αρώματα!

2 άτομα 30-45' Πρόκληση
Ρολάκια πιπεριάς με φασολάκια
Ρολάκια πιπεριάς με φασολάκια

Ένα έργο τέχνης… στο πιάτο!

4 άτομα 30-45' Μέτρια Δυσκολία
ΛΑΧΑΝΙSTAS Χορταστική σαλάτα με καλαμπόκι και στήθος γαλοπούλας
ΛΑΧΑΝΙSTAS Χορταστική σαλάτα με καλαμπόκι και στήθος γαλοπούλας

Απολαυστική αποτοξίνωση!

2 άτομα 30-45' Εύκολη
Ένα ουράνιο τόξο στο πιάτο σας.

Οι ψυχολόγοι λένε ότι τα χρώματα επηρεάζουν τις αντιλήψεις μας και τις ζωές μας συνολικά. Το γνωρίζουμε και εμείς από τη δική μας εμπειρία. Τη μία μέρα ντυνόμαστε με πορτοκαλί και κόκκινο επειδή έχουμε καλή διάθεση και την άλλη βάζουμε γκρι διότι αισθανόμαστε καταβεβλημένοι ή έχουμε κάποια λύπη.

 

Όταν παρουσιάζουμε φαγητό είναι πολύ σημαντικό το πώς θα συνδυάσουμε τα χρώματα, ώστε να φαίνονται ελκυστικά και να ανοίγουν την όρεξη.

 

Να μερικά σύντομα tips:

 

  • 1. Συνδυάστε χρώματα που έχουν μία αντίθεση. Για παράδειγμα, σε μια πράσινη σαλάτα προσθέστε καλαμπόκι (κίτρινο) ή κύβους από παντζάρια (κόκκινο). Χρησιμοποιήστε φρέσκα λαχανικά ή στον ατμό. Με αυτόν τον τρόπο κρατάνε το λαμπερό τους χρώμα.

  • 2. Προσθέστε φρέσκα μπαχαρικά στο τέλος του μαγειρέματος και πριν σερβίρετε. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα έχετε περισσότερο χρώμα στο φαγητό.

  • 3. Αποφύγετε να συνδυάσετε φαγητά με παρόμοιο χρώμα. Για παράδειγμα, εάν είναι να σερβίρετε παναρισμένο ψάρι με πουρέ πατάτας, προσθέστε λίγη πράσινη σαλάτα ή φασόλια ανάμεσα.

  • 4. Μην ξεχάσετε ότι τα ποτά προσθέτουν χρώμα επίσης. Κρασί ή κάποιος χυμός σίγουρα θα βοηθήσουν.

  • 5. Χαρτοπετσέτες και διάφορα αξεσουάρ θα ανεβάσουν την διάθεση!

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description