Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Αποδέχομαι Δεν αποδέχομαι

Ένα ουράνιο τόξο στο πιάτο σας.

Οι ψυχολόγοι λένε ότι τα χρώματα επηρεάζουν τις αντιλήψεις μας και τις ζωές μας συνολικά. Το γνωρίζουμε και εμείς από τη δική μας εμπειρία. Τη μία μέρα ντυνόμαστε με πορτοκαλί και κόκκινο επειδή έχουμε καλή διάθεση και την άλλη βάζουμε γκρι διότι αισθανόμαστε καταβεβλημένοι ή έχουμε κάποια λύπη.

 

Όταν παρουσιάζουμε φαγητό είναι πολύ σημαντικό το πώς θα συνδυάσουμε τα χρώματα, ώστε να φαίνονται ελκυστικά και να ανοίγουν την όρεξη.

 

Να μερικά σύντομα tips:

 

  • 1. Συνδυάστε χρώματα που έχουν μία αντίθεση. Για παράδειγμα, σε μια πράσινη σαλάτα προσθέστε καλαμπόκι (κίτρινο) ή κύβους από παντζάρια (κόκκινο). Χρησιμοποιήστε φρέσκα λαχανικά ή στον ατμό. Με αυτόν τον τρόπο κρατάνε το λαμπερό τους χρώμα.

  • 2. Προσθέστε φρέσκα μπαχαρικά στο τέλος του μαγειρέματος και πριν σερβίρετε. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα έχετε περισσότερο χρώμα στο φαγητό.

  • 3. Αποφύγετε να συνδυάσετε φαγητά με παρόμοιο χρώμα. Για παράδειγμα, εάν είναι να σερβίρετε παναρισμένο ψάρι με πουρέ πατάτας, προσθέστε λίγη πράσινη σαλάτα ή φασόλια ανάμεσα.

  • 4. Μην ξεχάσετε ότι τα ποτά προσθέτουν χρώμα επίσης. Κρασί ή κάποιος χυμός σίγουρα θα βοηθήσουν.

  • 5. Χαρτοπετσέτες και διάφορα αξεσουάρ θα ανεβάσουν την διάθεση!


Συνταγές που σας ενδιαφέρουν

Φιλέτο σολομού με Gold καλαμπόκι με τσίλι σαλάτα
Φιλέτο σολομού με Gold καλαμπόκι με τσίλι σαλάτα

Ένας υπέροχος συνδυασμός

4 άτομα 30-45' Πρόκληση
Cottage cheese σαγανάκι με cranberry σως
Cottage cheese σαγανάκι με cranberry σως

Παραδοσιακό και ελαφρύ πιάτο!

6 άτομα πάνω από 45' Πρόκληση
ΛΑΧΑΝΙSTAS Ομελέτα με σπανάκι & μπέικον
ΛΑΧΑΝΙSTAS Ομελέτα με σπανάκι & μπέικον

Πανεύκολη & πεντανόστιμη απόλαυση!

4 άτομα 30-45' Εύκολη
Ριγκατόνιμε λαχανικά και κρέμα γάλακτος
Ριγκατόνιμε λαχανικά και κρέμα γάλακτος

Ένας πολύχρωμος πειρασμός!

4 άτομα 15-30' Εύκολη
Ένα ουράνιο τόξο στο πιάτο σας.

Οι ψυχολόγοι λένε ότι τα χρώματα επηρεάζουν τις αντιλήψεις μας και τις ζωές μας συνολικά. Το γνωρίζουμε και εμείς από τη δική μας εμπειρία. Τη μία μέρα ντυνόμαστε με πορτοκαλί και κόκκινο επειδή έχουμε καλή διάθεση και την άλλη βάζουμε γκρι διότι αισθανόμαστε καταβεβλημένοι ή έχουμε κάποια λύπη.

 

Όταν παρουσιάζουμε φαγητό είναι πολύ σημαντικό το πώς θα συνδυάσουμε τα χρώματα, ώστε να φαίνονται ελκυστικά και να ανοίγουν την όρεξη.

 

Να μερικά σύντομα tips:

 

  • 1. Συνδυάστε χρώματα που έχουν μία αντίθεση. Για παράδειγμα, σε μια πράσινη σαλάτα προσθέστε καλαμπόκι (κίτρινο) ή κύβους από παντζάρια (κόκκινο). Χρησιμοποιήστε φρέσκα λαχανικά ή στον ατμό. Με αυτόν τον τρόπο κρατάνε το λαμπερό τους χρώμα.

  • 2. Προσθέστε φρέσκα μπαχαρικά στο τέλος του μαγειρέματος και πριν σερβίρετε. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα έχετε περισσότερο χρώμα στο φαγητό.

  • 3. Αποφύγετε να συνδυάσετε φαγητά με παρόμοιο χρώμα. Για παράδειγμα, εάν είναι να σερβίρετε παναρισμένο ψάρι με πουρέ πατάτας, προσθέστε λίγη πράσινη σαλάτα ή φασόλια ανάμεσα.

  • 4. Μην ξεχάσετε ότι τα ποτά προσθέτουν χρώμα επίσης. Κρασί ή κάποιος χυμός σίγουρα θα βοηθήσουν.

  • 5. Χαρτοπετσέτες και διάφορα αξεσουάρ θα ανεβάσουν την διάθεση!