Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Αμπελόφυλλα

Αυτό είναι ένα είδος που ανήκει στην οικογένεια Polygonaceae και εμφανίζεται σε όλη την Ευρώπη και τις εύκρατες περιοχές της Ασίας και της Βόρειας Αμερικής.

100 γραμμάρια αμπελόφυλλα = 21 θερμίδες

Περιέχουν βιταμίνη C, σίδηρο, κάλιο και μαγνήσιο. Τα φύλλα των αμπελόφυλλων έχουν μια ευχάριστη, ξινή γεύση, παρασκευάζονται σαν σπανάκι και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για νόστιμες σούπες ή σάλτσες. Μια λιγότερο γνωστή μαγειρική χρήση των αμπελόφυλλων είναι ότι μπορούν να είναι συνοδευτικά για άλλα πιάτα. Μπορούν να προστεθούν στο σπανάκι, αφού τα κόψετε, σε σαλάτες, σε σούπα πατάτας ή σε σάλτσες για γεύση.

Τα αμπελόφυλλα έχουν διουρητικές και διεγερτικές ιδιότητες. Ένα φαρμακευτικό τσάι παρασκευάζεται από αυτά τα φύλλα για να βοηθήσει τις ασθένειες του ήπατος και των νεφρών. Θα πρέπει να αποφεύγεται από τους ανθρώπους που πάσχουν από πέτρες στα νεφρά, ρευματοπάθειες ή αρθρίτιδα. Επομένως δεν συνιστάται για τους ηλικιωμένους.

Τα αμπελόφυλλα περιέχουν πολλά οξαλικά οξέα, τα οποία όταν καταναλώνονται υπερβολικά εξαλείφουν το ασβέστιο στο σώμα. Το οξαλικό οξύ μπορεί να οδηγήσει σε πόνο των αρθρώσεων και των νεφρών. Ακόμη και η ανάπτυξη των παιδιών μπορεί να σταματήσει. Συνεπώς, πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην υπερβαίνουμε τις επιτρεπόμενες δόσεις.

Τέλος, το οξαλικό οξύ είναι ιδανικό για την απομάκρυνση των λεκέδων από τα ρούχα. Τα φύλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το πλύσιμο των χεριών, καθώς το οξύ που απελευθερώνεται από αυτά καθαρίζει τις κηλίδες που εμφανίζονται -για παράδειγμα - κατά τη διάρκεια της κηπουρικής.Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description