Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Αποδέχομαι Δεν αποδέχομαι

Κόκκινη πιπεριά

Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να προετοιμάσετε απλά και γρήγορα πιάτα χάρη στις συνταγές με πιπεριές, που προτείνει η Bonduelle. Η μεσογειακή τάρτα, η πίτσα roman, το verrine ή το κέικ

είναι τα πιάτα στα οποία μπορείτε να βρείτε αυτό το λαχανικό. Επίσης, θα βρείτε κι άλλες συνταγές με πιπεριές, όπως γεμιστές με καλαμπόκι και κομματάκια κρέατος και λαχανικών.

Απολαύστε και εκπλαγείτε με τις συνταγές πιπεριών της Bonduelle!

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;

Ο γιατρός του Χριστόφορου Κολόμβου ήταν εκείνος που ανακάλυψε την όμορφη πιπεριά το 1943 και την έφερε στην Ισπανία. Μετά την Ιβηρική χερσόνησο, είναι η σειρά της Ιταλίας να ενδιαφερθεί γι' αυτό το εκρηκτικό δέντρο φρούτων. Θα χρειαστεί να περιμένουμε τον δέκατο όγδοο αιώνα για να τη δούμε να δεσπόζει στα τραπέζια μας και δίνει υπέροχο άρωμα στα πιάτα μας με μεσογειακές γεύσεις. Εκτιμώμενη ιδιαίτερα στην Ιταλία και την Ισπανία, βρίσκεται επίσης στο Μαγκρέμπ της Harissa, αλλά και στα πικάντικα τουρσί της La Réunion, τις σάλτσες chutney και το ινδικό κάρι. Ορισμένες πιπεριές έχουν πολύ υποβλητικά ονόματα, όπως το "κίτρινο χρυσό μαμούθ", "το γλυκό της Ισπανίας" ή "η πιπεριά του ελέφαντα". Μαζί με τους δύο συνεργάτες της, την τομάτα και τη μελιτζάνα, η πιπεριά είναι το αστέρι της μεσογειακής κουζίνας. Ομως όσο πιο γλυκό είναι ένα είδος πιπεριάς, άλλο τόσο καυτό μπορεί να είναι ένα άλλο! Είτε είναι κίτρινη, πορτοκαλί, κόκκινη ή πράσινη, η πιπεριά φωτίζει τα πιάτα! Χειμώνας ή καλοκαίρι,μην χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε τις πιπεριές!

ΠΩΣ ΝΑ ΤΙΣ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ;

Γεμίστε την πιπεριά με όλες τις σάλτσες: γεμίστε με λίγο ψητό αρνί, λίγο ψωμί, σκόρδο, μαϊντανό, κουκουνάρι και σταφίδες, βάλτε το σε μαρινάδα, σε μείγμα ελαιολάδου, ψιλοκομμένου σκόρδου, κάπαρης και λεμονιού. Μπορείτε επίσης να τα αναμίξετε απαλά για λεπτές και αρωματικές σούπες ή απλώς να τη δοκιμάσετε σε μια φέτα ψωμί φρυγανισμένο με λίγο χοντρό αλάτι: μια πολύ απλή, αλλά απολύτως γευστική απόλαυση! Τεχνική απομάκρυνσης της φλούδας: Βάλτε τες στη σχάρα του φούρνου μέχρι η φλούδα τους να να μαυρίσει και στη συνέχεια αφήστε τες να κρυώσουν σε αλουμινόχαρτο.



Συνταγές που χρησιμοποιούν αυτό το λαχανικό

Μεξικάνικα καλαθάκια με γκοργκοντζόλα
Μεξικάνικα καλαθάκια με γκοργκοντζόλα

Εντυπωσιάστε την παρέα!

4 άτομα 15-30' Μέτρια Δυσκολία
ΛΑΧΑΝΙSTAS MακαρονοΤονοσαλάτα με Mexico Mix
ΛΑΧΑΝΙSTAS MακαρονοΤονοσαλάτα με Mexico Mix

Μια δροσερή γευστική απόλαυση!

2 άτομα 15-30' Εύκολη
ΛΑΧΑΝΙSTAS Μεξικάνικη σαλάτα με κουσκούς
ΛΑΧΑΝΙSTAS Μεξικάνικη σαλάτα με κουσκούς

Ελαφριά πρόταση για ειδικές γευστικές περιστάσεις!

2 άτομα 15-30' Εύκολη
ΛΑΧΑΝΙSTAS Zουμερός σολομός με καλαμπόκι
ΛΑΧΑΝΙSTAS Zουμερός σολομός με καλαμπόκι

Ένα ξεχωριστό πιάτο που συναρπάζει!

2 άτομα 30-45' Μέτρια Δυσκολία

Προϊόντα που χρησιμοποιούν αυτό το λαχανικό

Mexico Mix
Mexico Mix
170g