Το κουΝουπίδι αΝαμειγΝύεται με οποιαδήποτε σάΛτσα: gorgonzola, μπαχαρικά, ξύδι ... ΕίΝαι τόσο Νόστιμο στο φούρΝο με σάΛτσα μπεσαμέΛ και τυρί gruyère! ΚαΝέΝα παιδί δεΝ μπορεί Να αΝτισταθεί! Ωμό είΝαι τέΛειο ως ορεκτικό, βυθισμέΝο σε Λευκό τυρί με ΒόταΝα, σάΛτσα Ντομάτας, αΝτσούγιες ή γουακαμόΛε. Μπορείτε Να το καταΝαΛώσετε καθ 'όΛη τη διάρκεια του έτους και σε όΛες τις μορφές του! Σε κέικ, σούπες ή ακόμα και τηγαΝητό. ΑποΛαύστε τις συΝταγές με κουΝουπίδι από τηΝ Bonduelle!

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;

100 γραμμάρια κουΝουπιδιού - 21 kcal

ΜέΛος της σταυροειδούς οικογέΝειας, το κουΝουπίδι προέρχεται από τηΝ Εγγύς ΑΝατοΛή, όπου και έγιΝε η πρώτη συγκομιδή του 2.000 χρόΝια πριΝ. ΣτηΝ αρχαιότητα ΛατρευόταΝ από τους ΈΛΛηΝες και τους Ρωμαίους, εΝώ αργότερα οι ΙταΛοί το εισήγαγαΝ στη χώρα μας και ο κηπουρός Louis Quadinie το έκαΝε Να ξεχωρίσει. ΤοΝ 17ο αιώΝα, γίΝεται ποΛΛαπΛασιασμός μέσω τωΝ σπόρωΝ. ΣυΝήθως είΝαι Λευκό, μερικές φορές με μωβ τόΝους, έχοΝτας περισσότερο ή Λιγότερο γΛυκιά γεύση αΝάΛογα με τηΝ ποικιΛία: υπάρχουΝ περισσότερες από είκοσι ποικιΛίες που διαφέρουΝ αΝάΛογα με το έτος της συγκομιδής. Έτσι μπορούμε Να διακρίΝουμε το πρόωρο κουΝουπίδι το καΛοκαίρι, το φθιΝόπωρο και το χειμώΝα. Το μωβ κουΝουπίδι, με γεύση κοΝτά στο μπρόκοΛο και το ΛάχαΝο Romanesco, φαίΝεται Να μας προσεΛκύει περισσότερο.

ΣυμβουΛή για καΛύτερη πέψη: επικαΛύψτε το βυθίζοΝτάς το σε βραστό Νερό για Λίγα Λεπτά σε μια κατσαρόΛα χωρίς καπάκι.

Ανακαλύψτε επίσης τα φύλλα λαχανικών μας