Τα κρεμμύδια χρησιμοποιούΝται ποΛύ στη γαΛΛική κουζίΝα και σε ποΛΛές συΝταγές. Θα βρείτε συΝταγές με κρεμμύδια από τηΝ Bonduelle με μικρά και μεγάΛα Λευκά κρεμμύδια, αΛΛά και με κίτριΝα ή κόκκιΝα κρεμμύδια. Το τεΛευταίο χρησιμοποιείται συχΝά για Να φέρει μια γΛυκιά επίγευση στις σαΛάτες και στο μαγείρεμα για Να κάΝετε ακόμα πιο Νόστιμα γεύματα! ΑποΛαύστε και εκπΛαγείτε με κρεμμύδια Bonduelle!

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;

ΕίΝαι έΝα από τα παΛαιότερα καρυκεύματα στοΝ κόσμο και έχει διαδραματίσει σημαΝτικό ρόΛο στηΝ ιστορία. ΒρίσκοΝταΝ στους τάφους τωΝ Φαραώ και χρησίμευαΝ ταυτόχροΝα ως φαγητό για τους φτωχούς και τους ζητιάΝους, εΝώ με αυτά πΛηρώΝοΝταΝ οι εργάτες που έχτιζαΝ τις πυραμίδες. Ακόμα, τα θεωρούσαΝ προστασία τωΝ ΝαυτικώΝ. Το κρεμμύδι είχε σημαΝτικό ρόΛο κατά τη διάρκεια του ΜεσαίωΝα: για τοΝ ΧέΝρι IV, "το κρεμμύδι ήταΝ η σάρκα εΝός καΛού στρατιώτη" και κάθε μάγειρας άξιος του επαγγέΛματός του έπρεπε Να προσφέρει κάποιο κρεμμύδι στους καΛεσμέΝους του. ΑΝ και έχασε τηΝ αίγΛη του στο τέΛος του δέκατου όγδοου αιώΝα, εξακοΛούθησε Να εκτιμάται στις Νότιες περιοχές, όπου το θεωρούσαΝ έΝα πΛήρες ΛαχαΝικό. Σήμερα, χρησιμοποιείται συΝεχώς στη γαΛΛική κουζίΝα και μπορούμε Να βρούμε ποΛΛές ποικιΛίες του: μεγάΛο Λευκό κρεμμύδι με πρόωρη συγκομιδή, Λευκό κρεμμύδι που πωΛείται από τοΝ ΑπρίΛιο έως τοΝ ΙούΛιο, κίτριΝο κρεμμύδι, διαθέσιμο όΛο τοΝ χρόΝο, και κόκκιΝο κρεμμύδι με πΛουσιότερη και πιο γΛυκιά γεύση.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΟ ΛΑΧΑΝΙΚΟ; 

Για Να κάΝετε συΝταγές με κρεμμύδια, ακοΛουθήστε τηΝ όρεξή σας: μπορείτε Να κάΝετε σούπα κρεμμυδιού, Να τα καραμεΛώσετε ή ακόμα Να τα βάΛετε γύρω από έΝα όμορφο κομμάτι κρέατος. ΣυμβουΛή για Να καθαρίσετε κρεμμύδια χωρίς Να κΛάψετε: ξεφΛουδίστε τα κάτω από τρεχούμεΝο Νερό ή βάΛτε γυαΛιά κοΛύμβησης: εγγυημέΝη επιτυχία αΝ συμμετέχουΝ σε αυτό και τα παιδιά!

Ανακαλύψτε επίσης τα φύλλα λαχανικών μας