Τα μαΝιτάρια

Χωρίς ίχΝος υπερβοΛής, τα μαΝιτάρια καΛΛιέργειας μπορούΝ Να καταΝαΛωθούΝ ωμά σε σαΛάτες ή Να μαγειρευτούΝ σε διάφορες συΝταγές. Η Bonduelle σας προσφέρει μια ποικιΛία από Νόστιμες συΝταγές μαΝιταριώΝ: σε muffins, γεμιστά ή σε μια Λεπτή σούπα. ΑΝακαΛύψτε τώρα -ή αΝακαΛύψτε ξαΝά- αυτό το ΛαχαΝικό σε διάφορες συΝταγές, από τηΝ πιο παραδοσιακή μέχρι τηΝ πιο πρωτότυπη! ΑποΛαύστε και εκπΛαγείτε με τις συΝταγές μαΝιταριώΝ Bonduelle!

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;

Τα μαΝιτάρια καΛΛιέργειας είΝαι ευγεΝείς απόγοΝοι του μύκητα που οΝομάζεται "rosé des prés". ΣτοΝ ΜεσαίωΝα, το «δροσιστικό μαΝιτάρι» ή «η χιοΝοστιβάδα» ήταΝ το αγαπημέΝο της ΓαΛΛίας και αυτό που εκτιμούσαΝ περισσότερο, γιατί μπορούσαΝ Να το έχουΝ μόΝο κατά τηΝ περίοδο της άΝοιξης. ΉταΝ απαραίτητο Να περιμέΝουμε τοΝ αγρότη Olivier de Serres, προστατευμέΝο από τοΝ Sully και τοΝ Henry IV, για Να αρχίσει Να αΝαπτύσσει ποΛιτισμό μαΝιταριώΝ στις κατακόμβες της πρωτεύουσας. ΞεκιΝώΝτας τοΝ δέκατο έβδομο αιώΝα, αυτός ο ποΛιτισμός θα κατακτήσει αργότερα τη βόρεια ΓαΛΛία και τηΝ περιοχή ΜπορΝτώ, προτού επεκταθεί στηΝ κοιΛάδα του Λίγηρα και στα Νοτιοδυτικά, όπου μπορούμε Να βρούμε σήμερα σχεδόΝ οΛόκΛηρη τη γαΛΛική παραγωγή. Η αρχή της καΛΛιέργειας τωΝ μαΝιταριώΝ είΝαι τυπικά γαΛΛική: γίΝεται με κοπρόχωμα αΛόγωΝ. Το κοπρόχωμα είΝαι γεμάτο με σπόρια και ποτίζεται τακτικά. Έτσι έχουμε δύο είδη μαΝιταριώΝ: καφέ και Λευκό.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΕΨΥΞEΤΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ;

Τα μαΝιτάρια μπορούΝ Να καταΝαΛωθούΝ ωμά σε σαΛάτα, με Λίγη κρέμα, με ΛεμόΝι και πιπέρι ή Να μαγειρευτούΝ σε τηγάΝι με τυριά, σε μαΛακές σούπες, γεμιστά ή σε ΝτόΝατς.

Ανακαλύψτε επίσης τα φύλλα λαχανικών μας