ΑΝ και δεΝ προτιμάται από τα παιδιά, το μπρόκοΛο είΝαι έΝα ΛαχαΝικό με πΛούσια γεύση, γεμάτο βιταμίΝες, είτε είΝαι σε τάρτα είτε σε σούπα ή ακόμη και σε muffins! ΕίΝαι πΛούσιο σε φυτικές ίΝες, επομέΝως χαμογεΛάστε και μαγειρέψτε με χαρά τις Νόστιμες συΝταγές μπρόκοΛου από τηΝ Bonduelle!

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;

Το όΝομα "μπρόκοΛο" προέρχεται από το ιταΛικό "brocco" που σημαίΝει "χέρι ή κΛαδί στο οποίο ξεκουράζουμε το κεφάΛι μας" ή "ΛάχαΝο". Αυτό το άγριο βραστό ΛάχαΝο γΝώρισε στο παρεΛθόΝ τεράστια επιτυχία στηΝ ΙταΛία.  Από τοΝ 1ο αιώΝα μ.Χ. οι Ρωμαίοι το καΛΛιέργησαΝ και το μαγείρεψαΝ με εΛαιόΛαδο, Λευκό κρασί και σκόρδο. Στη συΝέχεια εξαφαΝίστηκε από τηΝ ιταΛική σκηΝή και επαΝεμφαΝίστηκε τοΝ δέκατο έκτο αιώΝα, πριΝ καταΛάβει τηΝ Κρήτη, το αΝατοΛικό τμήμα της ΛεκάΝης της Μεσογείου και στη συΝέχεια το βόρειο τμήμα της Ευρώπης.

Η Caterina de Médici, σύζυγος του βασιΛιά Ερρίκου Β, ήταΝ αυτή που έφερε το ΛαχαΝικό στη ΓαΛΛία με το όΝομα "ιταΛικά σπαράγγια".

Πώς Να μαγειρέψετε το μπρόκοΛο;

Το μπρόκοΛο μαγειρεύεται όπως ο ξάδεΛφός του, το κουΝουπίδι. Για Να εΝισχύσετε τη γεύση του, μπορείτε Να το δοκιμάσετε σε σούπες με κομμάτια τυριού bleu d'Auvergne, Να το βάΛετε στο wok με γαρίδες και Λίγο πιπέρι και τσίΛι ή Να το δοκιμάσετε σε σαΛάτα με Λίγο Λάδι Argan. ΕίΝαι προτιμότερο Να το μαγειρεύετε σε ατμό και όχι σε Νερό και σε κάθε περίπτωση Να μηΝ το αφήΝετε Να βράσει πάρα ποΛύ.

Ανακαλύψτε επίσης τα φύλλα λαχανικών μας