Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Ο μαϊντανός

Φυτό από την οικογένεια Apiaceae, που καλλιεργείται ως φυτικό αλλά και ως φαρμακευτικό φυτό.

100 γραμμάρια μαϊντανός = 60 θερμίδες

Ο μαϊντανός περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο, βιταμίνες Α1, Β1, Β2, Γ και Ε.

Ο μαϊντανός στην κουζίνα

Η ρίζα του μαϊντανού χρησιμοποιείται συχνά ως συστατικό για σούπες ή σαλάτες. Τα αρωματικά του φύλλα χρησιμοποιούνται σε πολλές συνταγές στην κουζίνα. Ο μαϊντανός είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο και εκτιμάται από πολλές κουζίνες, μεταξύ άλλων από την ιταλική, την γαλλική και την αραβική.

Φαρμακευτικό φυτό

Τα φύλλα μαϊντανού περιέχουν προβιταμίνη Α. Το πλεονέκτημα είναι επίσης η παρουσία βιταμίνης C και σιδήρου, γεγονός που εγγυάται καλή αφομοίωση του τελευταίου. Συνεπώς, συνιστάται η κατανάλωσή του σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα πλούσια σε σίδηρο. Ο μαϊντανός έχει ευεργετική επίδραση στο πεπτικό σύστημα, στα ούρα, διεγείρει την πέψη και έχει αντισηπτική δράση.

Αποξηραμένος ή κατεψυγμένος

Τα φύλλα μαϊντανού μπορούν να καταψυχθούν ή να αποξηραθούν - ωστόσο η κατάψυξη επιτρέπει καλύτερη διατήρηση των θρεπτικών αξιών και των υπέροχων χρωμάτων και γεύσεων, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα κατεψυγμένα λαχανικά.

Μαϊντανός για υγεία

Κάθε μέρος του μαϊντανού είναι πολύτιμο και χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική. Τα γνωστά συστατικά των θεραπειών του είναι η ρίζα μαϊντανού , ο καρπός του μαϊντανού, το φύλλο μαϊντανού και το έλαιο του μαϊντανού.Προϊόντα που χρησιμοποιούν αυτό το λαχανικό
Έτοιμο γεύμα Ρουστίκ
Έτοιμο γεύμα Ρουστίκ
400.00g
Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description