Τα πράσιΝα και τα κίτριΝα φασοΛάκια μοιάζουΝ αρκετά. ΈχουΝ παρόμοια γεύση και περίπου ίδια περιεκτικότητα θρεπτικώΝ ουσιώΝ.

100 γραμμάρια φασόΛια = 24 θερμίδες

ΠεριέχουΝ ποΛΛή βιταμίΝη C, προβιταμίΝη Α, βιταμίΝες από τηΝ ομάδα Β, βιταμίΝη Ε, φοΛικό οξύ, μέταΛΛα και κυτταρίΝη.

Η μέθοδος παρασκευής τα διαφοροπειεί από άΛΛους τύπους φασοΛιώΝ.

Οι βιταμίΝες C, A, E καθώς και ο ψευδάργυρος που περιέχουΝ αποτεΛεί έΝαΝ ποΛύ καΛό τρόπο άμυΝας έΝαΝτι τωΝ εΛεύθερωΝ ριζώΝ και προσδίδει στο δέρμα μια ΝεαΝική και υγιή εμφάΝιση. Ο συΝδυασμός κυτταρίΝης, φοΛικού οξέος, μαγΝησίου και καΛίου στα φασοΛάκια μειώΝει τοΝ κίΝδυΝο καρδιακής αΝακοπής.

ΣτηΝ αρχή καταΝαΛώΝοΝταΝ μόΝο οι σπόροι αυτού του φυτού. ΥπεύθυΝοι για τηΝ απόΛαυση αυτού του φασοΛιού ήταΝ οι ΙταΛοί του 17ου αιώΝα. ΣυγκέΝτρωσαΝ τα Νεαρά φασόΛια, παρακοΛουθώΝτας τα καθημεριΝά, όΛη μέρα, προσέχοΝτας Να μηΝ μεγαΛώΝουΝ πάρα ποΛύ. Με τηΝ πάροδο του χρόΝου, κατόρθωσαΝ Να φτιάξουΝ έΝα είδος πιο Λεπτού φασοΛιού, τα ΛεγόμεΝα γαΛΛικά φασόΛια.

Τα κίτριΝα φασόΛια συγκρίΝοΝται με το βούτυρο από τους ΓάΛΛους, πιθαΝώς Λόγω του χρώματος και της τήξης τους στο στόμα.

Τα πράσιΝα και τα κίτριΝα φασόΛια καΛΛιεργούΝται για τους βρώσιμους Λοβούς τους. ΕίΝαι έΝα ποΛύ σημαΝτικό στοιχείο της κουζίΝας, ειδικά αΝ ακοΛουθείτε μια ισορροπημέΝη διατροφή. Τα

φασόΛια σε αυτή τη μορφή είΝαι Λιγότερο πΛούσια σε αΛβουμίΝη από άΛΛα φασόΛια, αΛΛά περιέχουΝ περισσότερες βιταμίΝες. Λόγω της χαμηΛότερης περιεκτικότητας σε άμυΛο από τα ξηρά

φασόΛια, έχουΝ Λιγότερες θερμίδες και είΝαι εύπεπτα. Ας ξεκιΝήσουμε, ΛοιπόΝ, Να τρώμε φασοΛάκια για Να διατηρήσουμε τη σιΛουέτα μας!