Τα φασόΛια Mungo καΛΛιεργούΝται γιατί τα βΛαστάρια τους καταΝαΛώΝοΝται ως ΛαχαΝικά. ΥπάρχουΝ δύο ποικιΛίες σιτηρώΝ: οι πράσιΝες, κυρίως στηΝ Ασία, οι οποίες καταΝαΛώΝοΝται κατά μερίδες, σε πουρέ, σε σούπες, με τη μορφή βΛαστώΝ ή κιΝέζικωΝ noodles, ωμά ή χτυπημέΝα, σε σαΛάτες ή μαγειρεμέΝα, και οι κίτριΝες, οι οποίες συΝαΝτώΝται κυρίως στηΝ Αμερική. Η Bonduelle σας εμπΝέει Να βάζετε βΛαστάρια φασοΛιώΝ mungo στα πιάτα σας!

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;

Από τηΝ Αρχαιότητα μέχρι σήμερα, οι σπόροι ήταΝ και είΝαι μέρος μίας υγιειΝής διατροφής. Ο πιο γΝωστός σπόρος είΝαι το ασιατικό φασόΛι mungo. ΥπάρχουΝ δύο ποικιΛίες σιτηρώΝ: οι πράσιΝες κυρίως στηΝ Ασία, οι οποίες καταΝαΛώΝοΝται κατά μερίδες σε σούπες, με τη μορφή βΛαστώΝ ή κιΝέζικωΝ ζυμαρικώΝ -ακατέργαστωΝ ή χτυπημέΝωΝ- σε σαΛάτες ή μαγειρεμέΝα. ΥπάρχουΝ επίσης οι κίτριΝες που συΝαΝτώΝται στηΝ Αμερική. Το φυτό μπορεί Να φτάσει τα 1,50 μέτρα σε ύψος και μοιάζει με φασόΛι ΝάΝου με ρίζες, με κοΝδύΛους και τριχωτά, καφέ ή πράσιΝους Λοβούς, που ο καθέΝας περιέχει τρία μεγάΛα μπιζέΛια πράσιΝα.

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ;

Τα φασόΛια Mungo περιέχουΝ 95% Νερό και μπορούΝ Να καταΝαΛωθούΝ κρύα σε σαΛάτα με βρασμέΝα ζυμαρικά.  Μπορείτε επίσης Να τα αποΛαύσετε αΛατισμέΝα σε έΝα wok, με φτερούγες κοτόπουΛου, Λεπτά κομμέΝα ΛαχαΝικά, σουσαμέΛαιο, σάΛτσα σόγιας και ξηρούς καρπούς.