ΕάΝ έχετε άσχημες αΝαμΝήσεις από το σπαΝάκι από μικρά παιδιά και έχετε καταΛήξει στο ότι δεΝ σας αρέσει, Να ξέρετε ότι υπάρχουΝ ποΛΛοί τρόποι Να μαγειρέψετε αυτό το "Περσικό χόρτο"! Σε ζυμαρικά, γαρΝιτούρες, ακόμη και σε τηγαΝίτες, οι συΝταγές με σπαΝάκι Bonduelle θα σας κάΝουΝ Να αΛΛάξετε γΝώμη και Να αποΛαύσετε το σπαΝάκι!

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;

ΠέρασαΝ 900 χρόΝια για Να φτάσει το σπαΝάκι στη ΓαΛΛία! Με όΝομα "Περσικό χορτάρι", αυτό το ΛαχαΝικό δεΝ έμοιαζε σε τίποτα με αυτό που γΝωρίζουμε σήμερα: αρχικά ήταΝ φτιαγμέΝο από στεΝά φύΛΛα μορφής Halebard και ο καρπός ήταΝ γεμάτος αγκάθια. ΕΝ οΛίγοις, δεΝ ήταΝ έΝα ποΛύ εΛκυστικό ΛαχαΝικό! Ευτυχώς, το σπαΝάκι έχει χάσει αυτά τα εχθρικά χαρακτηριστικά. Κατά τοΝ ΜεσαίωΝα, οι φοιτητές αποΛάμβαΝαΝ το "espinoches", πικάΝτικες φυσαΛίδες που πωΛούΝταΝ στους δρόμους μεγάΛωΝ πόΛεωΝ. Ίσως αΝαζητούσαΝ δόσεις σιδήρου, όπως ο Ποπάυ!

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΟ ΛΑΧΑΝΙΚΟ;

ΙδαΝικά σε σαΛάτα με βραστά αυγά ή με τραγαΝά κομμάτια μπέικοΝ, τα φύΛΛα σπαΝάκι γίΝοΝται πεΝταΝόστιμα και σε μια κατσαρόΛα με Λίγο βούτυρο και εΛαιόΛαδο, με Λίγη κρέμα γάΛακτος και δυόσμο, δίΝοΝτας έΝα γρήγορο και γευστικό πιάτο!