Τα κόκκινα φασόλια, γνωστά ως "τσίλι", είναι σκούρα κόκκινα, το σχήμα τους μοιάζει με νεφρό και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ινδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ισπανία.
H2: Διατροφική αξία των Κόκκινων Φασολιών
100 g Κόκκινα φασόλια = 93 θερμίδες
Περιέχουν άμυλο, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνες Β1 & Β6. Συμβάλει στην προστασία από τον καρκίνο και τον διαβήτη.
Τα κόκκινα φασόλια είναι μια πηγή πλούσια σε ίνες. Η κατανάλωση βοηθά στην εξάλειψη των τοξινών. Δίνει στο σώμα πολλή ενέργεια, η οποία χρησιμοποιείται σταδιακά, και όχι μόνο θερμίδες που "λιπαίνουν".
Τα κόκκινα φασόλια περιέχουν άμυλο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σίδηρο και πολλές βιταμίνες Β, ειδικά Β6, η οποία είναι ευεργετική, μεταξύ άλλων, για το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος, την κατάσταση του δέρματος και τη λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Σε όλες τις συνταγές το ξηρό φασόλι συστήνεται να μουλιάσει πριν μαγειρευτεί. Αυτό θα επιταχύνει τη διαδικασία βρασμού και θα εξαλείψει ουσίες που προκαλούν δυσπεψία.