Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Το ρεβύθι

Ανήκει στην οικογένεια των οσπρίων και ξεχωρίζει για τον ασυνήθιστο σπόρο του, που μοιάζει με ένα κεφάλι κριού με ράμφος πουλιού. Είναι το τρίτο πιο δημοφιλές φυτό της οικογένειας μετά τα μπιζέλια και τα φασόλια.

100g ρεβύθια= 54 θερμίδες

Περιέχει αλβουμίνη, άμυλο, φώσφορο, κάλιο, βιταμίνη C, προβιταμίνη Α, ασβέστιο και σίδηρο.

Ο ενεργειακός σπόρος

Περιέχει ίνες που επηρεάζουν θετικά τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, την καρδιά και σταθεροποιούν το επίπεδο της ζάχαρης στο σώμα. Η κατανάλωση του ρεβυθιού δίνει στο σώμα πολλή ενέργεια, χωρίς να αυξάνει το επίπεδο ζάχαρης.

Ο σπόρος κατακτά τον κόσμο

Το ρεβύθι προέρχεται από την Εγγύς Ανατολή. Οι Φοίνικες το έφεραν στην Ισπανία. Χρειάζεται ζεστό και ξηρό κλίμα. Οι Ισπανοί το μετέφεραν στην Αμερική. Χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, στην μεξικάνικη, την ισπανική, την ιταλική και την ινδική κουζίνα. Ακόμα, παραμένει ένα σύμβολο της Ανατολικής κουζίνας.

Υποκατάστατο κρέατος

Λόγω των αυξημένων ποσοτήτων λευκωματίνης, χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του κρέατος σε χορτοφαγικές δίαιτες.

Οι ταξιδιώτες και οι τουρίστες θα εκπλαγούν από τις πολλές μορφές στις οποίες το ρεβύθι έρχεται στα τραπέζια μας. Στις αραβικές χώρες είναι το βασικό συστατικό πιάτων, όπως το χούμους, το φαλάφελ ή το κουσκούς. Μπορεί επίσης να αλεστεί, να γίνει αλεύρι και να προστεθεί σε σάλτσες ή να γίνει υποκατάστατο του καφέ. Μπορεί να προστεθεί σε σούπες ή σαλάτες.Προϊόντα που χρησιμοποιούν αυτό το λαχανικό

2Χ μικρές κονσέρβες ΡΕΒΥΘΙΑ
2Χ μικρές κονσέρβες ΡΕΒΥΘΙΑ
80g
Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description