Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Το ραβέντι

100 γραμμάρια ραβέντι = 16 θερμίδες

Το ραβέντι περιέχει μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, νάτριο, βιταμίνες Β, βιταμίνη C και καροτένιο. Τα περισσότερα λαχανικά έχουν ένα συνδυασμό βιταμινών, αλλά λίγα είναι πλούσια σε μία συγκεκριμένη βιταμίνη όπως το ραβέντι. Αν το καταναλώνετε τακτικά, θα καλύψετε τις ανάγκες σας σε βιταμίνη C, η οποία είναι σημαντική στις κοινές μεταβολικές διεργασίες. Αυτό το λαχανικό είναι πολύ ευπροσάρμοστο και προσφέρεται για μια πληθώρα καινοτόμων συνταγών που θα κάνουν την οικογένειά σας ευτυχισμένη.

Μία ωραία προσθήκη σε συνταγές

Το ραβέντι είναι ένα από τα πρώτα λαχανικά της άνοιξης, που μας προσελκύει ιδιαίτερα με τη φρεσκάδα του. Έχει μια ιδιαίτερη γεύση, ξινή και φρέσκια και είναι τέλειο συστατικό για χυμούς, κομπόστα, σαν γέμιση πίτας, ως βάση για ζελέ, πουτίγκα ή αναψυκτικό.

Ωφέλιμες ιδιότητες

Το ραβέντι είναι γνωστό για την περιεκτικότητά του σε σίδηρο και βιταμίνη C. Βοηθά στην πέψη, αντιμετωπίζει τους στομαχικούς πόνους, διεγείρει την όρεξη. Διεγείρει επίσης την περισταλτική, με ελαφρώς καθαρτικό αποτέλεσμα. Υποστηρίζει την έκκριση των γαστρικών υγρών και της χολής, επιταχύνοντας τις μεταβολικές διεργασίες στο σώμα. Το ραβέντι χρησιμοποιείται επίσης για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Ωστόσο, περιέχει οξαλικό οξύ, το οποίο οδηγεί στην εμφάνιση οξαλικού ασβεστίου που είναι ελάχιστα διαλυτό και μπορεί να εμφανιστεί ως νεφρική λιθίαση. Κατά συνέπεια, το ραβέντι δεν πρέπει να καταναλώνεται πολύ συχνά και σε πολύ μεγάλες ποσότητες. Πρέπει να αποφεύγεται από άρρωστα άτομα με αρθρίτιδα, νεφρική λιθίαση και άτομα που πάσχουν από διαταραχές του πεπτικού συστήματος.

 Ένας ξένος στις όχθες του Βόλγα

Η προέλευση αυτού του λαχανικού είναι ενδιαφέρουσα. Από την κινεζική κουζίνα, η οποία έχει εκτιμήσει το ραβέντι εδώ και σχεδόν 3000 χρόνια, έχει φτάσει στις όχθες του Βόλγα και από εκεί στην Ελλάδα και την αρχαία Ρώμη. 

Οίνος και διακόσμηση 

Το ραβέντι χρησιμοποιείται για την παραγωγή οίνων από φρούτα. Όλο και συχνότερα χρησιμοποιείται, επίσης, ως διακοσμητικό φυτό.Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description