Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Το kale

Φυτό της οικογένειας brassicaceae. Καλλιεργείται ως λαχανικό αλλά και ως φαρμακευτικό φυτό.

100 γραμμάρια kale = 35 θερμίδες

Το kale περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο, φολικό οξύ και βιταμίνες Α, Β1, Β2 και C.

Το kale σε δίαιτα χαμηλών θερμίδων

Η ρίζα kale μπορεί να καταναλωθεί βρασμένη ή φρέσκια. Βρώσιμα είναι τα φύλλα, τα οποία μαγειρεύονται ακριβώς όπως τα φύλλα σπανάκι. Χρησιμοποιήθηκε ως λαχανικό στην Αρχαιότητα από τους Έλληνες και τους Ρωμαίους. Πριν από την εξάπλωση της πατάτας, μαζί με την κράμβη, το kale ήταν το βασικό στοιχείο διατροφής, ως πηγή πρωτεϊνών, υδατανθράκων και βιταμινών. Το kale περιέχει περίπου 90% νερό, γι 'αυτό είναι ένα πολύτιμο συστατικό στις δίαιτες, ειδικά εκείνων με χαμηλές θερμίδες.

Καλλυντικά από kale

Το kale είναι ένας καλλυντικός θησαυρός. Ο ζωμός του έχει θρεπτικά συστατικά για τα μαλλιά. Τα ενισχύει και επιβραδύνει την πτώση τους, καταπολεμά την ευθραυστότητα και τη λιπαρότητά τους. Το σαρκώδες μέρος έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και χρησιμοποιείται στη θεραπεία της ακμής.

Ένα φαρμακευτικό φυτό

Στην παραδοσιακή ιατρική, έχει εκτιμηθεί από καιρό ως συστατικό για αναζωογόνηση και ανάπλαση. Από το kale, μπορείτε να πάρετε τον χυμό του και να πιείτε τσάι. Λειτουργεί ευνοϊκά στις παθήσεις της στοματικής κοιλότητας ή των αιμοφόρων αγγείων. Είναι επίσης καταπραϋντικό, αντιφλεγμονώδες και επιταχύνει την επούλωση πληγών.Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description