1. >Periodiko
  2. >Παγκόσμια Ημέρα Τηγανίτας: Αφορμή για το πιο απολαυστικό ΛΑΧΑΝΙSTAS Pancake Party!

25 Φεβρουαρίου. Έφτασε η Παγκόσμια Ημέρα ΤωΝ Pancakes ή αΛΛιώς Pancake Day. ΕπιτέΛους, μία άριστη δικαιοΛογία για Να φας όσες τηγαΝίτες θέΛεις για πρωιΝό, μεσημεριαΝό, απογευματιΝό και βραδιΝό! 

Οι ΑμερικαΝοί τη γιορτάζουΝ από το 1950, εΝώ οι ΆγγΛοι αποΛαμβάΝουΝ τη γιορτή αυτή εδώ και...500 χρόΝια! Με διαγωΝισμούς μαγειρικής, δρώμεΝα, αΛΛά και σε σπίτια ή στο γραφείο, γιορτάζουΝ τηΝ ξεχωριστή αυτή ημέρα τρώγοΝτας χίΛιες δυο παραΛΛαγές Pancakes!

Και για Να σπάσεις κι εσύ τη ρουτίΝα, τι θα έΛεγες Να οργαΝώσεις έΝα Pancake party, ετοιμάζοΝτας τηγαΝίτες για τηΝ οικογέΝεια ή...απΛά τοΝ εαυτό σου; Όπως κι αΝ περΝάς τηΝ καραΝτίΝα, οι τηγαΝίτες είΝαι πάΝτα μια αφορμή για party, ακόμη και...χωρίς καΛεσμέΝους!

Οι τηγαΝίτες- αυτές οι ξεΛογιάστρες- ως γΝωστόΝ  φτιάχΝοΝται με άπειρους τρόπους- όρεξη Να’χεις: γΛυκές, αΛμυρές, με φρούτα, σιρόπια, σοκοΛάτα, μαρμεΛάδες, μέΛι, τυριά, και φυσικά...ΛαχαΝικά! ΣαΝ γΝήσιος ΛΑΧΑΝΙSTAS δε γίΝεται Να μηΝ ξεκιΝήσεις ετοιμάζοΝτας πρώτα ποΛύχρωμα Pancakes με καΛαμπόκι, αρακά και πατζάρι

Φυσικά, μπορείς Να επιστρατεύσεις τη φαΝτασία εΝός ΛΑΧΑΝΙSTA και Να δημιουργήσεις άπειρες παραΛΛαγές! Τα basics για τηΝ κΛασική βάση είΝαι γάΛα, αυγά και αΛεύρι, όμως μπορείς Να αΝτικαταστήσεις το κΛασικό αΛεύρι με Νιφάδες βρώμης ή αΛεύρι βρώμης εαΝ επιθυμείς. Σε μια πιο vegan εκδοχή χρησιμοποίησε Νερό, αΛεύρι και μπαΝάΝα ή αμυγδαΛόγαΛο. Και μετά κάΝε ό,τι σου αρέσει! Πρόσθεσε σπαΝάκι παΝεύκοΛα (Λίγες δεσμίδες από το κατεψυγμέΝο σπαΝάκι φύΛΛο- φύΛΛο της Bonduelle αρκούΝ), απογείωσε τα Pancakes σου βάζοΝτας επάΝω αυγό μάτι, cheddar και γΛυκό καΛαμπόκι Bonduelle, ετοίμασε έΝα σουπερ χυΛό τηγαΝίτας προσθέτοΝτας κοτόπουΛο και μαΝιτάρια, και φυσικά οΛοκΛήρωσε τηΝ απόΛαυση με γΛυκές στρογγυΛές ποθητές τηγαΝίτες. Πειραματίσου και πέρασε τη μέρα αυτή με έΝα διαφορετικό τρόπο, κάΝοΝτας το τηγάΝι σου Να αΝαστεΝάξει, τους φίΛους σου Να παραμιΛάΝε και εσέΝα Να εμπΝέεσαι ακόμη περισσότερο!

Μοιράσου μια ξεχωριστή σου ιδέα, ή μια φωτογραφία της δημιουργίας σου στηΝ ομάδα τωΝ ΛΑΧΑΝΙSTAS στο Facebook και μπες κι εσύ στο pancake party!