1. >Syntages
  2. >Ανοιξιάτικη Πίτσα

Ανοιξιάτικη Πίτσα

Μια πίτσα φέρνει την άνοιξη στο τραπέζι σας!
Προσιτό
4 άτομα
46 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 4 άτομα
300g Μείγμα 3 Λαχανικών στον ατμό (κουνουπίδι-καρότα-μπρόκολο) Bonduelle

150g πράσινα φασολάκια έξτρα φίνα στον ατμό Bonduelle

100g Αρακά έξτρα φίνο στον ατμό Bonduelle

5g μαγιά

1 κ. σ. αλάτι

800g αλεύρι ολικής αλέσεως

50ml ελαιόλαδο

½ κ. σ. ζάχαρη

800g αλεσμένες τομάτες

1 ματσάκι βασιλικό
Συστατικά για 4 άτομα
300g Μείγμα 3 Λαχανικών στον ατμό (κουνουπίδι-καρότα-μπρόκολο) Bonduelle

150g πράσινα φασολάκια έξτρα φίνα στον ατμό Bonduelle

100g Αρακά έξτρα φίνο στον ατμό Bonduelle

5g μαγιά

1 κ. σ. αλάτι

800g αλεύρι ολικής αλέσεως

50ml ελαιόλαδο

½ κ. σ. ζάχαρη

800g αλεσμένες τομάτες

1 ματσάκι βασιλικό
  1. βήμα 1
    Σε 500ml ζεστό νερό διαλύστε το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάλτε σταδιακά το αλεύρι, μέχρι να μην κολλάει πια. Χωρίστε τη ζύμη σε 6 μερίδες. Κάντε τη ζύμη μπαλίτσες, καλύψτε τις με μία πετσέτα και αφήστε τις σε ένα ζεστό μέρος για 1-2 ώρες.
  2. βήμα 2
    Ετοιμάστε τον χυμό τομάτας: βάλτε τις τομάτες στο μίξερ με φύλλα βασιλικού, αλάτι και ζάχαρη και ανακατέψτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. βήμα 3
    Προετοιμάστε τα λαχανικά της Bonduelle (το μείγμα 3 λαχανικών, τον αρακά και τα λεπτά φασολάκια), σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στα πακέτα.
  4. βήμα 4
    Απλώστε τα ζυμαράκια (κυκλικά ή ορθογώνια, αναλόγως το ταψί) σε 5-7mm πάχος, ρίξτε τη σως τομάτας και όλα τα λαχανικά προετοιμάσατε στον ατμό από πάνω και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 210-220°C για 10-15.
Συμουλή μαγειρικής τίτλος
Πώς να φτιάξετε στρογγυλή ζύμη πίτσας: Αλευρώστε μια επιφάνεια στο τραπέζι και απλώστε τη ζύμη. Πάρτε τον πλάστη και ρολάρετε πάνω στη ζύμη από το κέντρο προς τα έξω, χωρίς να την κάνετε πολύ λεπτή, ειδικά τις άκρες.
αφήστε τον εαυτό σας να μείνει έκπληκτος
ΕύκολοΜέτριοΔύσκολο
< 15 Λεπτά15 - 45 Λεπτά45 m και +
Θρύλος