Βήματα προετοιμασίας
-
Βάλτε το μπρόκολο σε ζεστό νερό μέχρι να βράσει. Στραγγίξτε το αφήνοντας λίγο νερό και χτυπήστε το στο μίξερ μέχρι να γίνει κρεμώδες.
-
Ξεχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Βάλτε μία πρέζα αλάτι στα μισά από τα ασπράδια και χτυπήστε τα στο μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτά. Ανακατέψτε τα ασπράδια προσεκτικά με τον πουρέ μπρόκολο.
-
Βάλτε 4 μερίδες πουρέ μπρόκολο σε ένα αντικολλητικό χαρτί με λίγο βούτυρο και πασπαλίστε με το μείγμα βοτάνων. Κάντε μία μικρή τρύπα στη μέση σε κάθε μία μερίδα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 5-7.
-
Βγάλτε τα από τον φούρνο, πρόσθεσε τους κρόκους στο κέντρο της κάθε μερίδας και ψήστε για άλλα 3. Βάλτε τα προσεκτικά στα πιάτα και σερβίρετε.