1. >Syntages
  2. >Cottage cheese σαγανάκι με cranberry σως

Cottage cheese σαγανάκι με cranberry σως

Παραδοσιακό και ελαφρύ πιάτο!
Πολύπλοκο
6 άτομα
46 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 6 άτομα
1 κονσέρβα (300g) γλυκό καλαμπόκι gold Bonduelle

400g κουνουπίδι

500g cottage cheese

500g sour cream 20%

400g κρέμα τυριού

5 αυγά

150g αλεσμένη φρυγανιά

Bούτυρο

100g cranberries

1 κ. σ. baking powder

Ζάχαρη

Αλάτι
Συστατικά για 6 άτομα
1 κονσέρβα (300g) γλυκό καλαμπόκι gold Bonduelle

400g κουνουπίδι

500g cottage cheese

500g sour cream 20%

400g κρέμα τυριού

5 αυγά

150g αλεσμένη φρυγανιά

Bούτυρο

100g cranberries

1 κ. σ. baking powder

Ζάχαρη

Αλάτι
  1. βήμα 1
    Βράστε το κουνουπίδι σε ζεστό και αλατισμένο νερό και μετά αφήστε το να στραγγίξει τελείως.
  2. βήμα 2
    Ανακατέψτε το cottage cheese, το sour cream (κρατήστε 100g για τη σως) και τα αυγά σε ένα μίξερ, πρόσθεσε την αλεσμένη φρυγανιά (κρατήστε 2 κ.σ. για το πιάτο) και το baking powder και ανακατέψτε τα πάλι όλα μαζί.
  3. βήμα 3
    Προσθέστε το καλαμπόκι και ένα μεγάλο μέρος της κρέμας τυριού.
  4. βήμα 4
    Βάλτε αντικολλητικό χαρτί, λίγο βούτυρο και πασπαλίστε την αλεσμένη φρυγανιά.
  5. βήμα 5
    Βάλτε το κουνουπίδι στο ταψί και περιχύστε το μείγμα κρέμας τυριού μαζί με το καλαμπόκι. Βάλτε το στο φούρνο στους 170°C για 30, χαμήλωσε στους 150°C και ψήστε για άλλα 20-30.
  6. βήμα 6
    Ετοιμάστε τη σως: ανακατέψτε την κρέμα τυριού που περίσσεψε και τα cranberries. Προσθέστε το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις το σαγανάκι είναι έτοιμο, σερβίρετέ το με τη σως.
Συμουλή μαγειρικής τίτλος
Είναι σημαντικό να αφήσετε το σαγανάκι για 10-15' μετά το ψήσιμο, ώστε να μπορεί να κοπεί εύκολα.
αφήστε τον εαυτό σας να μείνει έκπληκτος
ΕύκολοΜέτριοΔύσκολο
< 15 Λεπτά15 - 45 Λεπτά45 m και +
Θρύλος