Βήματα προετοιμασίας
-
Βράστε το κουνουπίδι σε ζεστό και αλατισμένο νερό και μετά αφήστε το να στραγγίξει τελείως.
-
Ανακατέψτε το cottage cheese, το sour cream (κρατήστε 100g για τη σως) και τα αυγά σε ένα μίξερ, πρόσθεσε την αλεσμένη φρυγανιά (κρατήστε 2 κ.σ. για το πιάτο) και το baking powder και ανακατέψτε τα πάλι όλα μαζί.
-
Προσθέστε το καλαμπόκι και ένα μεγάλο μέρος της κρέμας τυριού.
-
Βάλτε αντικολλητικό χαρτί, λίγο βούτυρο και πασπαλίστε την αλεσμένη φρυγανιά.
-
Βάλτε το κουνουπίδι στο ταψί και περιχύστε το μείγμα κρέμας τυριού μαζί με το καλαμπόκι. Βάλτε το στο φούρνο στους 170°C για 30, χαμήλωσε στους 150°C και ψήστε για άλλα 20-30.
-
Ετοιμάστε τη σως: ανακατέψτε την κρέμα τυριού που περίσσεψε και τα cranberries. Προσθέστε το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις το σαγανάκι είναι έτοιμο, σερβίρετέ το με τη σως.