Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Αποδέχομαι Δεν αποδέχομαι

Cottage cheese σαγανάκι με cranberry σως

Παραδοσιακό και ελαφρύ πιάτο!

Βήματα προετοιμασίας

  • Βράστε το κουνουπίδι σε ζεστό και αλατισμένο νερό και μετά αφήστε το να στραγγίξει τελείως.

  • Ανακατέψτε το cottage cheese, το sour cream (κρατήστε 100g για τη σως) και τα αυγά σε ένα μίξερ, πρόσθεσε την αλεσμένη φρυγανιά (κρατήστε 2 κ.σ. για το πιάτο) και το baking powder και ανακατέψτε τα πάλι όλα μαζί.

  • Προσθέστε το καλαμπόκι και ένα μεγάλο μέρος της κρέμας τυριού.

  • Βάλτε αντικολλητικό χαρτί, λίγο βούτυρο και πασπαλίστε την αλεσμένη φρυγανιά.

  • Βάλτε το κουνουπίδι στο ταψί και περιχύστε το μείγμα κρέμας τυριού μαζί με το καλαμπόκι. Βάλτε το στο φούρνο στους 170°C για 30, χαμήλωσε στους 150°C και ψήστε για άλλα 20-30.

  • Ετοιμάστε τη σως: ανακατέψτε την κρέμα τυριού που περίσσεψε και τα cranberries. Προσθέστε το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις το σαγανάκι είναι έτοιμο, σερβίρετέ το με τη σως.

Συνταγές που σας ενδιαφέρουν

Cottage cheese σαγανάκι με cranberry σως
6 άτομα πάνω από 45' Πρόκληση
ΣΥΣΤΑΤΙΚA
  • 1 κονσέρβα (300g) γλυκό καλαμπόκι gold Bonduelle
  • 400g κουνουπίδι
  • 500g cottage cheese
  • 500g sour cream 20%
  • 400g κρέμα τυριού
  • 5 αυγά
  • 150g αλεσμένη φρυγανιά
  • Bούτυρο
  • 100g cranberries
  • 1 κ. σ. baking powder
  • Ζάχαρη
  • Αλάτι
Βήματα προετοιμασίας
  • Βήμα 1

    Βράστε το κουνουπίδι σε ζεστό και αλατισμένο νερό και μετά αφήστε το να στραγγίξει τελείως.

  • Βήμα 2

    Ανακατέψτε το cottage cheese, το sour cream (κρατήστε 100g για τη σως) και τα αυγά σε ένα μίξερ, πρόσθεσε την αλεσμένη φρυγανιά (κρατήστε 2 κ.σ. για το πιάτο) και το baking powder και ανακατέψτε τα πάλι όλα μαζί.

  • Βήμα 3

    Προσθέστε το καλαμπόκι και ένα μεγάλο μέρος της κρέμας τυριού.

  • Βήμα 4

    Βάλτε αντικολλητικό χαρτί, λίγο βούτυρο και πασπαλίστε την αλεσμένη φρυγανιά.

  • Βήμα 5

    Βάλτε το κουνουπίδι στο ταψί και περιχύστε το μείγμα κρέμας τυριού μαζί με το καλαμπόκι. Βάλτε το στο φούρνο στους 170°C για 30, χαμήλωσε στους 150°C και ψήστε για άλλα 20-30.

  • Βήμα 6

    Ετοιμάστε τη σως: ανακατέψτε την κρέμα τυριού που περίσσεψε και τα cranberries. Προσθέστε το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις το σαγανάκι είναι έτοιμο, σερβίρετέ το με τη σως.