Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Αποδέχομαι Δεν αποδέχομαι

Κεφτέδες από αρακά με θυμάρι και μέλι

Μια απίστευτη γεύση!

Βήματα προετοιμασίας

  • Ξεπαγώστε τον αρακά και βράστε τον σε αλατισμένο νερό για 3-5 μέχρι να μαλακώσει. Βάλτε τον ζωμό σε άλλο δοχείο. Βάλτε στον αρακά το σκόρδο και το θυμάρι, λιώστε τα στο μπλέντερ σε μέτρια ταχύτητα και προσθέστε αλάτι.

  • Χωριστά, ανακατέψτε την κρέμα με το αλεύρι, το τυρί και τα αυγά. Βάλτε τα δύο μείγματα μαζί και προσθέστε λίγο ζωμό αν χρειαστεί. Τηγανίστε τους κεφτέδες για 3-5 σε λάδι για τηγάνι και από τις δύο πλευρές.

  • Για τη σως, συνδυάστε μέλι με κρέμα βαλσάμικου και ρίξτε τη πάνω στους κεφτέδες μόλις τους σερβίρετε.

Συνταγές που σας ενδιαφέρουν

Κεφτέδες από αρακά με θυμάρι και μέλι
4 άτομα 15-30' Εύκολη
ΣΥΣΤΑΤΙΚA
  • 400g αρακά έξτρα φίνο στον ατμό Bonduelle
  • 2 αυγά
  • 100g τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 1 ποτήρι αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 ποτήρι light κρέμα γάλακτος
  • 8 κ. σ. μέλι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • Λίγο θυμάρι
  • 4 κ. σ. κρέμα βαλσάμικου
  • 2 κ. σ. λάδι
  • Αλάτι
Βήματα προετοιμασίας
  • Βήμα 1

    Ξεπαγώστε τον αρακά και βράστε τον σε αλατισμένο νερό για 3-5 μέχρι να μαλακώσει. Βάλτε τον ζωμό σε άλλο δοχείο. Βάλτε στον αρακά το σκόρδο και το θυμάρι, λιώστε τα στο μπλέντερ σε μέτρια ταχύτητα και προσθέστε αλάτι.

  • Βήμα 2

    Χωριστά, ανακατέψτε την κρέμα με το αλεύρι, το τυρί και τα αυγά. Βάλτε τα δύο μείγματα μαζί και προσθέστε λίγο ζωμό αν χρειαστεί. Τηγανίστε τους κεφτέδες για 3-5 σε λάδι για τηγάνι και από τις δύο πλευρές.

  • Βήμα 3

    Για τη σως, συνδυάστε μέλι με κρέμα βαλσάμικου και ρίξτε τη πάνω στους κεφτέδες μόλις τους σερβίρετε.