1. >Syntages
  2. >Κλειστή πίτα με μανιτάρια και κοτόπουλο.

Κλειστή πίτα με μανιτάρια και κοτόπουλο.

Εντυπωσιάστε στο γιορτινό τραπέζι!
Πολύπλοκο
4 άτομα
46 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 4 άτομα
Για τη γέμιση:

1 κονσέρβα (200g) κομμένα μανιτάρια Bonduelle

100g πολύ λεπτά πράσινα φασολάκια Bonduelle

200g καρότα Bonduelle

4 μπούτια κοτόπουλο

2 κρεμμύδια

300g κρέμα γάλακτος 33%

20g βούτυρο

40g αλεύρι

Λίγο άνηθο

Ζύμη:

1 πακέτο έτοιμης ζύμης χωρίς μαγιά

Αλάτι

Πιπέρι
Συστατικά για 4 άτομα
Για τη γέμιση:

1 κονσέρβα (200g) κομμένα μανιτάρια Bonduelle

100g πολύ λεπτά πράσινα φασολάκια Bonduelle

200g καρότα Bonduelle

4 μπούτια κοτόπουλο

2 κρεμμύδια

300g κρέμα γάλακτος 33%

20g βούτυρο

40g αλεύρι

Λίγο άνηθο

Ζύμη:

1 πακέτο έτοιμης ζύμης χωρίς μαγιά

Αλάτι

Πιπέρι
  1. βήμα 1
    Αφήστε την έτοιμη ζύμη εκτός κατάψυξης μέχρι να ξεπαγώσει, για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί.
  2. βήμα 2
    Ετοιμάστε τη γέμιση: Βράστε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε νερό και μόλις μαλακώσουν, ξεχωρίστε το κρέας από τα κόκαλα.
  3. βήμα 3
    Τσιγαρίστε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και τα λεπτά φασολάκια και προσθέστε τον άνηθο. Βάλτε μαζί με τα λαχανικά, το κοτόπουλο και τα καροτάκια.
  4. βήμα 4
    Ετοιμάστε σως από τον ζωμό: βάλτε στο τηγάνι το αλεύρι με λίγο βούτυρο, προσθέστε 200ml ζωμό και κρέμα γάλακτος και αφήστε τα μέχρι να δέσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Μοίραστε τη ζύμη σε 3 μέρη.
  5. βήμα 5
    Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί το 1/3 της ζύμης και από πάνω λίγη γέμιση. Συνεχίζετε, βάζοντας εναλλάξ γέμιση και ζύμη, κλείνοντας την πίτα σας με το τελευταίο 1/3 της ζύμης.
Συμουλή μαγειρικής τίτλος
Η κλασσική κλειστή πίτα είναι καλύτερη αν προσθέσεις βρασμένο ρύζι. Είναι όμως και πεντανόστιμη με τριμμένο τυρί.
αφήστε τον εαυτό σας να μείνει έκπληκτος
ΕύκολοΜέτριοΔύσκολο
< 15 Λεπτά15 - 45 Λεπτά45 m και +
Θρύλος