Πρέπει να αποδεχτείτε cookies από το Youtube για να δείτε αυτό το βίντεο
Κλειστή πίτα με μανιτάρια και κοτόπουλο.
Εντυπωσιάστε στο γιορτινό τραπέζι!
Πολύπλοκο
4 άτομα
46 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 4 άτομα
Για τη γέμιση:
1 κονσέρβα (200g) κομμένα μανιτάρια Bonduelle
100g πολύ λεπτά πράσινα φασολάκια Bonduelle
200g καρότα Bonduelle
4 μπούτια κοτόπουλο
2 κρεμμύδια
300g κρέμα γάλακτος 33%
20g βούτυρο
40g αλεύρι
Λίγο άνηθο
Ζύμη:
1 πακέτο έτοιμης ζύμης χωρίς μαγιά
Αλάτι
Πιπέρι
Συστατικά για 4 άτομα
Για τη γέμιση:
1 κονσέρβα (200g) κομμένα μανιτάρια Bonduelle
100g πολύ λεπτά πράσινα φασολάκια Bonduelle
200g καρότα Bonduelle
4 μπούτια κοτόπουλο
2 κρεμμύδια
300g κρέμα γάλακτος 33%
20g βούτυρο
40g αλεύρι
Λίγο άνηθο
Ζύμη:
1 πακέτο έτοιμης ζύμης χωρίς μαγιά
Αλάτι
Πιπέρι
Συνταγή που φτιάχτηκε με
Πολύ λεπτά πράσινα φασολάκια
Καρότα
βήμα 1
Αφήστε την έτοιμη ζύμη εκτός κατάψυξης μέχρι να ξεπαγώσει, για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί.
βήμα 2
Ετοιμάστε τη γέμιση: Βράστε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε νερό και μόλις μαλακώσουν, ξεχωρίστε το κρέας από τα κόκαλα.
βήμα 3
Τσιγαρίστε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και τα λεπτά φασολάκια και προσθέστε τον άνηθο. Βάλτε μαζί με τα λαχανικά, το κοτόπουλο και τα καροτάκια.
βήμα 4
Ετοιμάστε σως από τον ζωμό: βάλτε στο τηγάνι το αλεύρι με λίγο βούτυρο, προσθέστε 200ml ζωμό και κρέμα γάλακτος και αφήστε τα μέχρι να δέσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Μοίραστε τη ζύμη σε 3 μέρη.
βήμα 5
Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί το 1/3 της ζύμης και από πάνω λίγη γέμιση. Συνεχίζετε, βάζοντας εναλλάξ γέμιση και ζύμη, κλείνοντας την πίτα σας με το τελευταίο 1/3 της ζύμης.
Συμουλή μαγειρικής τίτλος
Η κλασσική κλειστή πίτα είναι καλύτερη αν προσθέσεις βρασμένο ρύζι. Είναι όμως και πεντανόστιμη με τριμμένο τυρί.