Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Αποδέχομαι Δεν αποδέχομαι

Κλειστή πίτα με μανιτάρια και κοτόπουλο.

Εντυπωσιάστε στο γιορτινό τραπέζι!

Βήματα προετοιμασίας

  • Αφήστε την έτοιμη ζύμη εκτός κατάψυξης μέχρι να ξεπαγώσει, για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί.

  • Ετοιμάστε τη γέμιση: Βράστε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε νερό και μόλις μαλακώσουν, ξεχωρίστε το κρέας από τα κόκαλα.

  • Τσιγαρίστε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και τα λεπτά φασολάκια και προσθέστε τον άνηθο. Βάλτε μαζί με τα λαχανικά, το κοτόπουλο και τα καροτάκια.

  • Ετοιμάστε σως από τον ζωμό: βάλτε στο τηγάνι το αλεύρι με λίγο βούτυρο, προσθέστε 200ml ζωμό και κρέμα γάλακτος και αφήστε τα μέχρι να δέσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Μοίραστε τη ζύμη σε 3 μέρη.

  • Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί το 1/3 της ζύμης και από πάνω λίγη γέμιση. Συνεχίζετε, βάζοντας εναλλάξ γέμιση και ζύμη, κλείνοντας την πίτα σας με το τελευταίο 1/3 της ζύμης.

Συνταγές που σας ενδιαφέρουν

Κλειστή πίτα με μανιτάρια και κοτόπουλο.
4 άτομα πάνω από 45' Πρόκληση
ΣΥΣΤΑΤΙΚA
  • Για τη γέμιση:
  • 1 κονσέρβα (200g) κομμένα μανιτάρια Bonduelle
  • 100g πολύ λεπτά πράσινα φασολάκια Bonduelle
  • 200g καρότα Bonduelle
  • 4 μπούτια κοτόπουλο
  • 2 κρεμμύδια
  • 300g κρέμα γάλακτος 33%
  • 20g βούτυρο
  • 40g αλεύρι
  • Λίγο άνηθο
  • Ζύμη:
  • 1 πακέτο έτοιμης ζύμης χωρίς μαγιά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Βήματα προετοιμασίας
  • Βήμα 1

    Αφήστε την έτοιμη ζύμη εκτός κατάψυξης μέχρι να ξεπαγώσει, για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί.

  • Βήμα 2

    Ετοιμάστε τη γέμιση: Βράστε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε νερό και μόλις μαλακώσουν, ξεχωρίστε το κρέας από τα κόκαλα.

  • Βήμα 3

    Τσιγαρίστε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και τα λεπτά φασολάκια και προσθέστε τον άνηθο. Βάλτε μαζί με τα λαχανικά, το κοτόπουλο και τα καροτάκια.

  • Βήμα 4

    Ετοιμάστε σως από τον ζωμό: βάλτε στο τηγάνι το αλεύρι με λίγο βούτυρο, προσθέστε 200ml ζωμό και κρέμα γάλακτος και αφήστε τα μέχρι να δέσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Μοίραστε τη ζύμη σε 3 μέρη.

  • Βήμα 5

    Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί το 1/3 της ζύμης και από πάνω λίγη γέμιση. Συνεχίζετε, βάζοντας εναλλάξ γέμιση και ζύμη, κλείνοντας την πίτα σας με το τελευταίο 1/3 της ζύμης.