Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Αποδέχομαι Δεν αποδέχομαι

Κρεατόπιτα με καλαμπόκι και τσίλι

Μία αναπάντεχα νόστιμη συνταγή!

Βήματα προετοιμασίας

  • Κόψτε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και τα κρεμμύδια σε δαχτυλίδια και τηγανίστε τα σε λίγο βούτυρο. Προσθέστε τον κιμά με λίγο μοσχοκάρυδο και αλάτι. Στη συνέχεια προσθέστε τη σάλτσα τομάτας και το σκόρδο.

  • Πάνω από το μείγμα, προσθέστε το καλαμπόκι με τσίλι της Bonduelle. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αναμείξτε με ένα ολόκληρο αυγό.

  • Ξεχωριστά, ετοιμάστε μια λωρίδα ζύμης με έναν πλάστη.

  • Σε ένα πυρίμαχο δοχείο, τοποθετήστε το περιεχόμενο, το τσένταρ και το ξύσμα από ένα μοσχολέμονο. Καλύψτε με τη ζύμη που είναι ελαφρά τσαλακωμένη στη μέση και στις άκρες. Με ένα πινέλο, προσθέστε ένα λεπτό στρώμα από sour cream, έτσι ώστε η ζύμη να μην στεγνώσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

  • Διακοσμήστε με μερικά πράσινα φύλλα φασκόμηλου και ψήστε στους 180 ° C για 20.

Συνταγές που σας ενδιαφέρουν

Κρεατόπιτα με καλαμπόκι και τσίλι
4 άτομα πάνω από 45' Πρόκληση
ΣΥΣΤΑΤΙΚA
  • 2 κονσέρβες (330g) Gold καλαμπόκι με τσίλι Bonduelle
  • 250 g μπέϊκον
  • 2 ματσάκια φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 400g κιμά
  • βούτυρο
  • 100g τοματοχυμό
  • Mοσχοκάρυδο, αλάτι
  • Σκόρδο
  • 1 αυγό
  • 200g ζύμη
  • 50g τυρί τσένταρ
  • Xυμό από 1 λάϊμ
  • Λίγη sour cream
  • Φασκόμηλο
Βήματα προετοιμασίας
  • Βήμα 1

    Κόψτε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και τα κρεμμύδια σε δαχτυλίδια και τηγανίστε τα σε λίγο βούτυρο. Προσθέστε τον κιμά με λίγο μοσχοκάρυδο και αλάτι. Στη συνέχεια προσθέστε τη σάλτσα τομάτας και το σκόρδο.

  • Βήμα 2

    Πάνω από το μείγμα, προσθέστε το καλαμπόκι με τσίλι της Bonduelle. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αναμείξτε με ένα ολόκληρο αυγό.

  • Βήμα 3

    Ξεχωριστά, ετοιμάστε μια λωρίδα ζύμης με έναν πλάστη.

  • Βήμα 4

    Σε ένα πυρίμαχο δοχείο, τοποθετήστε το περιεχόμενο, το τσένταρ και το ξύσμα από ένα μοσχολέμονο. Καλύψτε με τη ζύμη που είναι ελαφρά τσαλακωμένη στη μέση και στις άκρες. Με ένα πινέλο, προσθέστε ένα λεπτό στρώμα από sour cream, έτσι ώστε η ζύμη να μην στεγνώσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

  • Βήμα 5

    Διακοσμήστε με μερικά πράσινα φύλλα φασκόμηλου και ψήστε στους 180 ° C για 20.