Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Αποδέχομαι Δεν αποδέχομαι

ΛΑΧΑΝΙSTAS Απαλή κρεμώδης σούπα αρακά με τραγανό προσούτο

Ένα πιάτο γεμάτο αρώματα! Μια κρεμώδης απόλαυση για όλες τις αισθήσεις!

Βήματα προετοιμασίας

  • . Σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο και ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε τις πατάτες και τον χωμό λαχανικών. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τα φύλλα μέντας και αφήνουμε όλα τα λαχανικά να βράσουν μέχρι να είναι έτοιμες και μαλακές οι πατάτες. Τότε προσθέτουμε τον αρακά (χωρίς να τον αποψύξουμε). Αφήνουμε να βράσει για 7 λεπτά και προσθέτουμε κρέμα γάλακτος. Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ μέχρι η σούπα μας να γίνει κρεμώδης.

  • Σοτάρουμε το προσούτο μέχρι να πάρει ένα απαλό καφέ χρώμα και να γίνει ελαφρώς τραγανό. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και προσθέτουμε στη σούπα που έχουμε σερβίρει σε βαθιά πιάτα, ζεστή. Μια κρεμώδης απόλαυση για όλες τις αισθήσεις!

Συνταγές που σας ενδιαφέρουν

ΛΑΧΑΝΙSTAS Απαλή κρεμώδης σούπα αρακά με τραγανό προσούτο
2 άτομα 30-45' Πρόκληση
ΣΥΣΤΑΤΙΚA
  • <p><a href=https://bonduelle.gr/proion/arakas target=_blank rel=noopener><strong>400 g &kappa;&alpha;&tau;&epsilon;&psi;&upsilon;&gamma;&mu;έ&nu;&omicron;&sigmaf; &alpha;&rho;&alpha;&kappa;ά&sigmaf; έ&xi;&tau;&rho;&alpha; &phi;ί&nu;&omicron;&sigmaf; Bonduelle &laquo;&sigma;&tau;&omicron;&nu; &alpha;&tau;&mu;ό&raquo;</strong></a></p>
  • <p>4-5 &phi;έ&tau;&epsilon;&sigmaf; &pi;&rho;&omicron;&sigma;&omicron;ύ&tau;&omicron; &kappa;&omicron;&mu;&mu;έ&nu;&epsilon;&sigmaf; &sigma;&epsilon; &lambda;&omega;&rho;ί&delta;&epsilon;&sigmaf;</p>
  • <p>3 &kappa;&alpha;&rho;ό&tau;&alpha; &kappa;&omicron;&mu;&mu;έ&nu;&alpha; &sigma;&epsilon; &kappa;&upsilon;&beta;ά&kappa;&iota;&alpha;</p>
  • <p>5 &pi;&alpha;&tau;ά&tau;&epsilon;&sigmaf; &kappa;&omicron;&mu;&mu;έ&nu;&epsilon;&sigmaf; &sigma;&epsilon; &kappa;&upsilon;&beta;ά&kappa;&iota;&alpha;</p>
  • <p>1 &kappa;&rho;&epsilon;&mu;&mu;ύ&delta;&iota; &xi;&epsilon;&rho;ό &psi;&iota;&lambda;&omicron;&kappa;&omicron;&mu;&mu;έ&nu;&omicron;</p>
  • <p>2 &rho;ί&zeta;&epsilon;&sigmaf; &pi;&alpha;&sigma;&tau;&iota;&nu;ά&kappa;&iota; (ή &phi;&iota;&nu;ό&kappa;&iota;&omicron;)</p>
  • <p>1/2 &kappa;&omicron;ύ&pi;&alpha; &kappa;&rho;έ&mu;&alpha; &gamma;ά&lambda;&alpha;&kappa;&tau;&omicron;&sigmaf;</p>
  • <p>2 &kappa;&omicron;ύ&pi;&epsilon;&sigmaf; &zeta;&omega;&mu;ό&sigmaf; &lambda;&alpha;&chi;&alpha;&nu;&iota;&kappa;ώ&nu;</p>
  • <p>2 &kappa;.&sigma;. &beta;&omicron;ύ&tau;&upsilon;&rho;&omicron;</p>
  • <p>4-5 &kappa;.&sigma;. &epsilon;&lambda;&alpha;&iota;ό&lambda;&alpha;&delta;&omicron;</p>
  • <p>10 &phi;ύ&lambda;&lambda;&alpha; &mu;έ&nu;&tau;&alpha;&sigmaf;</p>
  • <p>&Rho;&alpha;&pi;&alpha;&nu;ά&kappa;&iota; &gamma;&iota;&alpha; &tau;&omicron; &nu;&tau;&epsilon;&kappa;ό&rho;</p>
  • <p>&Mu;ί&gamma;&mu;&alpha; &mu;&pi;&alpha;&chi;&alpha;&rho;&iota;&kappa;ώ&nu;</p>
  • <p>&alpha;&lambda;ά&tau;&iota;</p>
  • <p>&pi;&iota;&pi;έ&rho;&iota;</p>
Βήματα προετοιμασίας
  • Βήμα 1

    . Σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο και ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε τις πατάτες και τον χωμό λαχανικών. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τα φύλλα μέντας και αφήνουμε όλα τα λαχανικά να βράσουν μέχρι να είναι έτοιμες και μαλακές οι πατάτες. Τότε προσθέτουμε τον αρακά (χωρίς να τον αποψύξουμε). Αφήνουμε να βράσει για 7 λεπτά και προσθέτουμε κρέμα γάλακτος. Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ μέχρι η σούπα μας να γίνει κρεμώδης.

  • Βήμα 2

    Σοτάρουμε το προσούτο μέχρι να πάρει ένα απαλό καφέ χρώμα και να γίνει ελαφρώς τραγανό. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και προσθέτουμε στη σούπα που έχουμε σερβίρει σε βαθιά πιάτα, ζεστή. Μια κρεμώδης απόλαυση για όλες τις αισθήσεις!