Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

ΛΑΧΑΝΙSTAS Απολαυστικό σουφλέ σπανάκι

Βούτηξε στην απόλαυση!

Βήματα προετοιμασίας

  • Αποψύχουμε, στραγγίζουμε το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε

  • Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγανάκι και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακτεύοντας συνεχώς

  • Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα στο τηγάνι, αποφεύγοντας να σχηματιστούν σβώλοι. Μόλις βράσει, αποσύρουμε από την εστία.

  • Προσθέτουμε το σπανάκι, την τριμμένη παρμεζάνα και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε

  • Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και προσθέτουμε τους κρόκους στο μίγμα του σπανακιού, ανακατεύοντας συνεχώς. Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και τα προσθέτουμε στο μίγμα.

  • Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα τριμμένη.Ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. 

Συνταγές που σας ενδιαφέρουν

ΛΑΧΑΝΙSTAS Απολαυστικό σουφλέ σπανάκι
4 άτομα 30-45' Εύκολη
ΣΥΣΤΑΤΙΚA
  • <p><a href=https://bonduelle.gr/proion/phylla-spanaki target=_blank rel=noopener><strong>300 g &kappa;&alpha;&tau;&epsilon;&psi;&upsilon;&gamma;&mu;έ&nu;&omicron; &sigma;&pi;&alpha;&nu;ά&kappa;&iota; &phi;ύ&lambda;&lambda;&omicron; &phi;ύ&lambda;&lambda;&omicron; Bonduelle</strong></a></p>
  • <p>3 &alpha;&upsilon;&gamma;ά</p>
  • <p>300 ml &gamma;ά&lambda;&alpha;</p>
  • <p>30 g &beta;&omicron;ύ&tau;&upsilon;&rho;&omicron;</p>
  • <p>30 g &pi;&alpha;&rho;&mu;&epsilon;&zeta;ά&nu;&alpha;</p>
  • <p>30 g &alpha;&lambda;&epsilon;ύ&rho;&iota;</p>
  • <p>1/2 &mu;&alpha;&tau;&sigma;ά&kappa;&iota; ά&nu;&eta;&theta;&omicron;</p>
  • <p>&alpha;&lambda;ά&tau;&iota;</p>
  • <p>&pi;&iota;&pi;έ&rho;&iota;</p>
Βήματα προετοιμασίας
  • Βήμα 1

    Αποψύχουμε, στραγγίζουμε το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε

  • Βήμα 2

    Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγανάκι και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακτεύοντας συνεχώς

  • Βήμα 3

    Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα στο τηγάνι, αποφεύγοντας να σχηματιστούν σβώλοι. Μόλις βράσει, αποσύρουμε από την εστία.

  • Βήμα 4

    Προσθέτουμε το σπανάκι, την τριμμένη παρμεζάνα και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε

  • Βήμα 5

    Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και προσθέτουμε τους κρόκους στο μίγμα του σπανακιού, ανακατεύοντας συνεχώς. Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και τα προσθέτουμε στο μίγμα.

  • Βήμα 6

    Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα τριμμένη.Ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. 

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description