Βήματα προετοιμασίας
-
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε λωρίδες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μπαχαρικά και στις δυο πλευρές. Πανάρουμε σε αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο για 1-2 λεπτά κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί που θα απορροφήσει όλο το περίσσιο λάδι.
-
Ετοιμάζουμε την sauce pesto αναμιγνύοντας φρέσκο βασιλικό, φύλλα βαλεριάνας, σκόρδο, τριμμένη παρμεζάνα, κουκουνάρι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
-
Ετοιμάζουμε το μίγμα λαχανικών για τη γέμιση: ζεσταίνουμε το τηγάνι με λίγο λάδι ή βούτυρο και σοτάρουμε το μίγμα 3 ανάμικτων λαχανικών για 3 λεπτά. Προσθέτουμε κάρι, αλάτι, πιπέρι και μίγμα μπαχαρικών.
-
Σε κάθε ρολό μελιτζάνας, τοποθετούμε μια κουταλιά από το μίγμα λαχανικών και τυλίγουμε σφιχτά.