1. >Syntages
  2. >ΛΑΧΑΝΙSTAS Γεμιστά ρολά μελιτζάνας με ανάμικτα λαχανικά

ΛΑΧΑΝΙSTAS Γεμιστά ρολά μελιτζάνας με ανάμικτα λαχανικά

Ένα πιάτο γεμάτο αρώματα!
Πολύπλοκο
2 άτομα
30 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 2 άτομα
200 g κατεψυγμένα 3 ανάμικτα λαχανικά Bonduelle «στον ατμό»

2 μελιτζάνες κομμένες σε λωρίδες

1 χούφτα φύλλα βαλεριάνα

5 κ.σ. αλεύρι

4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

1 κούπα ηλιέλαιο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Λίγα φύλλα βασιλικού

1 χούφτα κουκουνάρι

3 σκελίδες σκόρδο

1 πρέζα καυτερό πιπέρι

1 πρέζα κάρι

Αλάτι

πιπέρι
Συστατικά για 2 άτομα
200 g κατεψυγμένα 3 ανάμικτα λαχανικά Bonduelle «στον ατμό»

2 μελιτζάνες κομμένες σε λωρίδες

1 χούφτα φύλλα βαλεριάνα

5 κ.σ. αλεύρι

4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

1 κούπα ηλιέλαιο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Λίγα φύλλα βασιλικού

1 χούφτα κουκουνάρι

3 σκελίδες σκόρδο

1 πρέζα καυτερό πιπέρι

1 πρέζα κάρι

Αλάτι

πιπέρι
  1. βήμα 1
    Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε λωρίδες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μπαχαρικά και στις δυο πλευρές. Πανάρουμε σε αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο για 1-2 λεπτά κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί που θα απορροφήσει όλο το περίσσιο λάδι.
  2. βήμα 2
    Ετοιμάζουμε την sauce pesto αναμιγνύοντας φρέσκο βασιλικό, φύλλα βαλεριάνας, σκόρδο, τριμμένη παρμεζάνα, κουκουνάρι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  3. βήμα 3
    Ετοιμάζουμε το μίγμα λαχανικών για τη γέμιση: ζεσταίνουμε το τηγάνι με λίγο λάδι ή βούτυρο και σοτάρουμε το μίγμα 3 ανάμικτων λαχανικών για 3 λεπτά. Προσθέτουμε κάρι, αλάτι, πιπέρι και μίγμα μπαχαρικών.
  4. βήμα 4
    Σε κάθε ρολό μελιτζάνας, τοποθετούμε μια κουταλιά από το μίγμα λαχανικών και τυλίγουμε σφιχτά.
Συμουλή μαγειρικής τίτλος
Σερβίρουμε τα ρολά μας ζεστά και λαχταριστά!
αφήστε τον εαυτό σας να μείνει έκπληκτος
ΕύκολοΜέτριοΔύσκολο
< 15 Λεπτά15 - 45 Λεπτά45 m και +
Θρύλος