Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Αποδέχομαι Δεν αποδέχομαι

ΛΑΧΑΝΙSTAS Γεμιστά ρολά μελιτζάνας με ανάμικτα λαχανικά

Ένα πιάτο γεμάτο αρώματα!

Βήματα προετοιμασίας

  • Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε λωρίδες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μπαχαρικά και στις δυο πλευρές. Πανάρουμε σε αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο για 1-2 λεπτά κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί που θα απορροφήσει όλο το περίσσιο λάδι. 

  • Ετοιμάζουμε την sauce pesto αναμιγνύοντας φρέσκο βασιλικό, φύλλα βαλεριάνας, σκόρδο, τριμμένη παρμεζάνα, κουκουνάρι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. 

  • Ετοιμάζουμε το μίγμα λαχανικών για τη γέμιση: ζεσταίνουμε το τηγάνι με λίγο λάδι ή βούτυρο και σοτάρουμε το μίγμα 3 ανάμικτων λαχανικών για 3 λεπτά. Προσθέτουμε κάρι, αλάτι, πιπέρι και μίγμα μπαχαρικών. 

  • Σε κάθε ρολό μελιτζάνας, τοποθετούμε μια κουταλιά από το μίγμα λαχανικών και τυλίγουμε σφιχτά. 

Συνταγές που σας ενδιαφέρουν

ΛΑΧΑΝΙSTAS Γεμιστά ρολά μελιτζάνας με ανάμικτα λαχανικά
2 άτομα 30-45' Πρόκληση
ΣΥΣΤΑΤΙΚA
  • <p><strong><a href=https://bonduelle.gr/proion/meigma-3-lachanikon-koynoypidi-karota-mprokolo target=_blank rel=noopener>200 g &kappa;&alpha;&tau;&epsilon;&psi;&upsilon;&gamma;&mu;έ&nu;&alpha; 3 &alpha;&nu;ά&mu;&iota;&kappa;&tau;&alpha; &lambda;&alpha;&chi;&alpha;&nu;&iota;&kappa;ά Bonduelle &laquo;&sigma;&tau;&omicron;&nu; &alpha;&tau;&mu;ό&raquo;</a></strong></p>
  • <p>2 &mu;&epsilon;&lambda;&iota;&tau;&zeta;ά&nu;&epsilon;&sigmaf; &kappa;&omicron;&mu;&mu;έ&nu;&epsilon;&sigmaf; &sigma;&epsilon; &lambda;&omega;&rho;ί&delta;&epsilon;&sigmaf;</p>
  • <p>1 &chi;&omicron;ύ&phi;&tau;&alpha; &phi;ύ&lambda;&lambda;&alpha; &beta;&alpha;&lambda;&epsilon;&rho;&iota;ά&nu;&alpha;</p>
  • <p>5 &kappa;.&sigma;. &alpha;&lambda;&epsilon;ύ&rho;&iota;</p>
  • <p>4 &kappa;.&sigma;. &pi;&alpha;&rho;&mu;&epsilon;&zeta;ά&nu;&alpha; &tau;&rho;&iota;&mu;&mu;έ&nu;&eta;</p>
  • <p>1 &kappa;&omicron;ύ&pi;&alpha; &eta;&lambda;&iota;έ&lambda;&alpha;&iota;&omicron;</p>
  • <p>3 &kappa;.&sigma;. &epsilon;&lambda;&alpha;&iota;ό&lambda;&alpha;&delta;&omicron;</p>
  • <p>&Lambda;ί&gamma;&alpha; &phi;ύ&lambda;&lambda;&alpha; &beta;&alpha;&sigma;&iota;&lambda;&iota;&kappa;&omicron;ύ</p>
  • <p>1 &chi;&omicron;ύ&phi;&tau;&alpha; &kappa;&omicron;&upsilon;&kappa;&omicron;&upsilon;&nu;ά&rho;&iota;</p>
  • <p>3 &sigma;&kappa;&epsilon;&lambda;ί&delta;&epsilon;&sigmaf; &sigma;&kappa;ό&rho;&delta;&omicron;</p>
  • <p>1 &pi;&rho;έ&zeta;&alpha; &kappa;&alpha;&upsilon;&tau;&epsilon;&rho;ό &pi;&iota;&pi;έ&rho;&iota;</p>
  • <p>1 &pi;&rho;έ&zeta;&alpha; &kappa;ά&rho;&iota;</p>
  • <p>&Alpha;&lambda;ά&tau;&iota;</p>
  • <p>&pi;&iota;&pi;έ&rho;&iota;</p>
Βήματα προετοιμασίας
  • Βήμα 1

    Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε λωρίδες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μπαχαρικά και στις δυο πλευρές. Πανάρουμε σε αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο για 1-2 λεπτά κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί που θα απορροφήσει όλο το περίσσιο λάδι. 

  • Βήμα 2

    Ετοιμάζουμε την sauce pesto αναμιγνύοντας φρέσκο βασιλικό, φύλλα βαλεριάνας, σκόρδο, τριμμένη παρμεζάνα, κουκουνάρι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. 

  • Βήμα 3

    Ετοιμάζουμε το μίγμα λαχανικών για τη γέμιση: ζεσταίνουμε το τηγάνι με λίγο λάδι ή βούτυρο και σοτάρουμε το μίγμα 3 ανάμικτων λαχανικών για 3 λεπτά. Προσθέτουμε κάρι, αλάτι, πιπέρι και μίγμα μπαχαρικών. 

  • Βήμα 4

    Σε κάθε ρολό μελιτζάνας, τοποθετούμε μια κουταλιά από το μίγμα λαχανικών και τυλίγουμε σφιχτά.