1. >Syntages
  2. >ΛΑΧΑΝΙSTAS Μίνι πίτσα με καλαμπόκι μαγειρεμένο χωρίς φούρνο

ΛΑΧΑΝΙSTAS Μίνι πίτσα με καλαμπόκι μαγειρεμένο χωρίς φούρνο

Μίνι πίτσα για ένα μίνι σνακ!
Προσιτό
2 άτομα
20 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 2 άτομα
Ζύμη:

130 γραμμάρια αλεύρι

50 γραμμάρια αραβοσίτου

2 κουταλιές ελαιόλαδο

ψιλοκομμένος κόλιανδρος

αλάτι

Επικάλυψη:

1 mini κονσέρβα (70γρ.) γλυκό καλαμπόκι Bonduelle

100 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα

λίγο πράσινο κρεμμυδάκι

Μισή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια

2 κ.σ. ηλιέλαιο

1 κ.σ. πολτοποιημένο σκόρδο

1 κ.σ. κέτσαπ

1 κ.σ. γλυκιά τσίλι σως

1 κ.γ. ρίγανη

αλάτι
Συστατικά για 2 άτομα
Ζύμη:

130 γραμμάρια αλεύρι

50 γραμμάρια αραβοσίτου

2 κουταλιές ελαιόλαδο

ψιλοκομμένος κόλιανδρος

αλάτι

Επικάλυψη:

1 mini κονσέρβα (70γρ.) γλυκό καλαμπόκι Bonduelle

100 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα

λίγο πράσινο κρεμμυδάκι

Μισή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια

2 κ.σ. ηλιέλαιο

1 κ.σ. πολτοποιημένο σκόρδο

1 κ.σ. κέτσαπ

1 κ.σ. γλυκιά τσίλι σως

1 κ.γ. ρίγανη

αλάτι
  1. βήμα 1
    Ανακατεύουμε το αλεύρι με το άμυλο σε ένα μπολ, βάζουμε το λάδι, το αλάτι, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και τα ανακατεύουμε πασπαλίζοντας με λίγο νερό. Ανακατεύουμε καλά τη γέμιση μέχρι να σχηματίσει μια ζύμη που δεν κολλάει πλέον στα δάκτυλα, πασπαλίζουμε με λάδι, καλύπτουμε με πετσέτα ή μεμβράνη μέχρι να «ξεκουραστεί» η ζύμη για περίπου 30 λεπτά.
  2. βήμα 2
    Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι, προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε, στη συνέχεια προσθέτουμε το πιπέρι, το κρεμμύδι και το γλυκό καλαμπόκι που έχουμε προηγουμένως θρυμματιστεί με πιρούνι. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τη γλυκιά σάλτσα τσίλι, το αλάτι και τη ρίγανη. Το αφήνουμε για λίγο και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τη γέμιση να ξεκουραστεί.
  3. βήμα 3
    Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες, πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι στο τραπέζι και ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη, για να δημιουργήσουμε τα σχήματα μίνι πίτσας.
  4. βήμα 4
    Χρειαζόμαστε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλ, το οποίο θα βάλουμε σε μέτρια φωτιά, θα ψήσουμε την μίνι πίτσα και από τις δύο πλευρές μέχρι να δημιουργηθεί απλώς μια κρούστα χωρίς ψηθεί εντελώς.
  5. βήμα 5
    Προσθέτουμε την τριμμένη μοτσαρέλα πάνω από τη μίνι ζύμη πίτσας. Τα βάζουμε ξανά στο τηγάνι, αλλά αυτή τη φορά θα καλύψουμε την πίτσα με καπάκι. Ψήνουμε μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να ψηθεί η ζύμη.
αφήστε τον εαυτό σας να μείνει έκπληκτος
ΕύκολοΜέτριοΔύσκολο
< 15 Λεπτά15 - 45 Λεπτά45 m και +
Θρύλος