βήμα 1
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Αδειάζουμε το εσωτερικό από τις τομάτες και το κρατάμε σε ένα μπολ. Βράζουμε το ρύζι ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας
βήμα 2
Ετοιμάζουμε την πέστο με τον μαϊντανό, το σκόρδο, τη ρόκα, το βασιλικό, το κουκουνάρι, λίγο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, παρμεζάνα και πράσινη σαλάτα, πολτοποιώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Η σος πεστο θα δώσει έξτρα χρώμα, γεύση και άρωμα στο πιάτο μας.
βήμα 3
Σε τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι με το κρεμμύδι και έπειτα προσθέτουμε το ρύζι που έχουμε ήδη βράσει και τα κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κάπαρη, την παρμεζάνα και την ψίχα από τις τομάτες.
βήμα 4
Γεμίζουμε τις τομάτες με το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά.