Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Αποδέχομαι Δεν αποδέχομαι

ΛΑΧΑΝΙSTAS Μοντέρνα γεμιστά

Γεμιστά, απλά και γρήγορα!

Βήματα προετοιμασίας

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Αδειάζουμε το εσωτερικό από τις τομάτες και το κρατάμε σε ένα μπολ. Βράζουμε το ρύζι ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας

  • Ετοιμάζουμε την πέστο με τον μαϊντανό, το σκόρδο, τη ρόκα, το βασιλικό, το κουκουνάρι, λίγο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, παρμεζάνα και πράσινη σαλάτα, πολτοποιώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Η σος πεστο θα δώσει έξτρα χρώμα, γεύση και άρωμα στο πιάτο μας.

  • Σε τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι με το κρεμμύδι και έπειτα προσθέτουμε το ρύζι που έχουμε ήδη βράσει και τα κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κάπαρη, την παρμεζάνα και την ψίχα από τις τομάτες.

  • Γεμίζουμε τις τομάτες με το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά. 

Συνταγές που σας ενδιαφέρουν

ΛΑΧΑΝΙSTAS Μοντέρνα γεμιστά
2 άτομα πάνω από 45' Μέτρια Δυσκολία
ΣΥΣΤΑΤΙΚA
  • <p><a href=https://bonduelle.gr/proion/kokkina-phasolia target=_blank rel=noopener><strong>1 &kappa;&omicron;&nu;&sigma;έ&rho;&beta;&alpha; (200 g) &kappa;ό&kappa;&kappa;&iota;&nu;&alpha; &phi;&alpha;&sigma;ό&lambda;&iota;&alpha; Bonduelle</strong></a></p>
  • <p>6 &mu;&epsilon;&gamma;ά&lambda;&epsilon;&sigmaf; &tau;&omicron;&mu;ά&tau;&epsilon;&sigmaf;</p>
  • <p>120 g &rho;ύ&zeta;&iota; arborio</p>
  • <p>100 g &pi;&alpha;&rho;&mu;&epsilon;&zeta;ά&nu;&alpha;</p>
  • <p>150 g &sigma;&pi;&alpha;&nu;ά&kappa;&iota; baby</p>
  • <p>&lambda;ί&gamma;&eta; &kappa;ά&pi;&alpha;&rho;&eta;</p>
  • <p>1 &xi;&epsilon;&rho;ό &kappa;&rho;&epsilon;&mu;&mu;ύ&delta;&iota;</p>
  • <p>1/2 &lambda;&epsilon;&mu;ό&nu;&iota;</p>
  • <p>2 &sigma;&kappa;&epsilon;&lambda;ί&delta;&epsilon;&sigmaf; &sigma;&kappa;ό&rho;&delta;&omicron;</p>
  • <p>3 &kappa;.&sigma;. &kappa;&omicron;&upsilon;&kappa;&omicron;&upsilon;&nu;ά&rho;&iota;</p>
  • <p>5 &phi;ύ&lambda;&lambda;&alpha; &pi;&rho;ά&sigma;&iota;&nu;&eta;&sigmaf; &sigma;&alpha;&lambda;ά&tau;&alpha;&sigmaf;</p>
  • <p>1 &chi;&omicron;ύ&phi;&tau;&alpha; &rho;ό&kappa;&alpha;</p>
  • <p>2 &mu;&alpha;&tau;&sigma;ά&kappa;&iota;&alpha; &mu;&alpha;ϊ&nu;&tau;&alpha;&nu;ό</p>
  • <p>&phi;ύ&lambda;&lambda;&alpha; &beta;&alpha;&sigma;&iota;&lambda;&iota;&kappa;&omicron;ύ</p>
  • <p>2 &kappa;.&sigma;. έ&xi;&tau;&rho;&alpha; &phi;ί&nu;&omicron; &epsilon;&lambda;&alpha;&iota;ό&lambda;&alpha;&delta;&omicron;</p>
Βήματα προετοιμασίας
  • Βήμα 1

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Αδειάζουμε το εσωτερικό από τις τομάτες και το κρατάμε σε ένα μπολ. Βράζουμε το ρύζι ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας

  • Βήμα 2

    Ετοιμάζουμε την πέστο με τον μαϊντανό, το σκόρδο, τη ρόκα, το βασιλικό, το κουκουνάρι, λίγο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, παρμεζάνα και πράσινη σαλάτα, πολτοποιώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Η σος πεστο θα δώσει έξτρα χρώμα, γεύση και άρωμα στο πιάτο μας.

  • Βήμα 3

    Σε τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι με το κρεμμύδι και έπειτα προσθέτουμε το ρύζι που έχουμε ήδη βράσει και τα κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κάπαρη, την παρμεζάνα και την ψίχα από τις τομάτες.

  • Βήμα 4

    Γεμίζουμε τις τομάτες με το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά.