Γεια σας! Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, την ανάλυση της περιήγησης στον ιστότοπο, για σκοπούς Marketing και διαφήμισης και για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη βέλτιστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα

Αποδέχομαι Δεν αποδέχομαι

ΛΑΧΑΝΙSTAS Μπουράτα* με καλαμπόκι και πέστο

*Μπουράτα: χειροποίητη φρέσκια μοτσαρέλα με πλούσια γεύση βουτύρου, που κρύβει στο εσωτερικό της γέμιση από κρέμα γάλακτος, η οποία αποκαλύπτεται όταν την κόβεις.

Βήματα προετοιμασίας

  • Ετοιμάζουμε την πέστο: αναμιγνύουμε την παρμεζάνα με τη ρόκα, το σκόρδο, τα κουκουνάρια, τη βαλεριάνα και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά. Εάν θέλουμε να γίνει πιο αραιή, προσθέτουμε λίγο νερό.

  • Τοποθετούμε τα ψωμάκια μας επάνω σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγη πέστο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε δυνατούς βαθμούς για 4-5 λεπτά.

  • Στραγγίζουμε καλά το καλαμπόκι και τοποθετούμε σε τηγανάκι μαζί με τα τοματίνια και λίγη πέστο. Αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

  • Βγάζουμε τα ψωμάκια από το φούρνο και τα σκεπάζουμε με το μίγμα καλαμποκιού και πέστο, προσθέτουμε λίγη ρόκα και μετά την μπουράτα ,  που έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου για μια ώρα, ώστε το εσωτερικό της να είναι μαλακό. Αλείφουμε λίγη πέστο στην επιφάνεια της μπουράτα και διακοσμούμε με βασιλικό! Κόβουμε και…έτοιμη η γευστική έκρηξη!

Συνταγές που σας ενδιαφέρουν

ΛΑΧΑΝΙSTAS Μπουράτα* με καλαμπόκι και πέστο
2 άτομα 15-30' Εύκολη
ΣΥΣΤΑΤΙΚA
  • <p><a href=https://bonduelle.gr/proion/glyko-kalampoki-gold target=_blank rel=noopener><strong>1 &kappa;&omicron;&nu;&sigma;έ&rho;&beta;&alpha; (340 g) &gamma;&lambda;&upsilon;&kappa;ό &kappa;&alpha;&lambda;&alpha;&mu;&pi;ό&kappa;&iota; Bonduelle</strong></a></p>
  • <p>1 &mu;&pi;&omicron;&upsilon;&rho;ά&tau;&alpha; (ή &epsilon;&nu;&alpha;&lambda;&lambda;&alpha;&kappa;&tau;&iota;&kappa;ά &mu;&omicron;&tau;&sigma;&alpha;&rho;έ&lambda;&alpha;)</p>
  • <p>10 &tau;&omicron;&mu;&alpha;&tau;ί&nu;&iota;&alpha; &kappa;&omicron;&mu;&mu;έ&nu;&alpha; &sigma;&tau;&eta; &mu;έ&sigma;&eta;</p>
  • <p>50 g &pi;&alpha;&rho;&mu;&epsilon;&zeta;ά&nu;&alpha;</p>
  • <p>2 &mu;&epsilon;&gamma;ά&lambda;&epsilon;&sigmaf; &phi;έ&tau;&epsilon;&sigmaf; &psi;&omega;&mu;ί</p>
  • <p>1 &chi;&omicron;ύ&phi;&tau;&alpha; &kappa;&omicron;&upsilon;&kappa;&omicron;&upsilon;&nu;ά&rho;&iota;</p>
  • <p>1 &chi;&omicron;ύ&phi;&tau;&alpha; &rho;ό&kappa;&alpha;</p>
  • <p>2 &sigma;&kappa;&epsilon;&lambda;ί&delta;&epsilon;&sigmaf; &sigma;&kappa;ό&rho;&delta;&omicron;</p>
  • <p>&Lambda;ί&gamma;&alpha; &phi;ύ&lambda;&lambda;&alpha; &beta;&alpha;&lambda;&epsilon;&rho;&iota;ά&nu;&alpha;</p>
  • <p>&Lambda;ί&gamma;&alpha; &phi;ύ&lambda;&lambda;&alpha; &beta;&alpha;&sigma;&iota;&lambda;&iota;&kappa;&omicron;ύ</p>
  • <p>4 &kappa;.&sigma;. &epsilon;&lambda;&alpha;&iota;ό&lambda;&alpha;&delta;&omicron;</p>
  • <p>&alpha;&lambda;ά&tau;&iota;</p>
  • <p>&pi;&iota;&pi;έ&rho;&iota;</p>
Βήματα προετοιμασίας
  • Βήμα 1

    Ετοιμάζουμε την πέστο: αναμιγνύουμε την παρμεζάνα με τη ρόκα, το σκόρδο, τα κουκουνάρια, τη βαλεριάνα και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά. Εάν θέλουμε να γίνει πιο αραιή, προσθέτουμε λίγο νερό.

  • Βήμα 2

    Τοποθετούμε τα ψωμάκια μας επάνω σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγη πέστο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε δυνατούς βαθμούς για 4-5 λεπτά.

  • Βήμα 3

    Στραγγίζουμε καλά το καλαμπόκι και τοποθετούμε σε τηγανάκι μαζί με τα τοματίνια και λίγη πέστο. Αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

  • Βήμα 4

    Βγάζουμε τα ψωμάκια από το φούρνο και τα σκεπάζουμε με το μίγμα καλαμποκιού και πέστο, προσθέτουμε λίγη ρόκα και μετά την μπουράτα ,  που έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου για μια ώρα, ώστε το εσωτερικό της να είναι μαλακό. Αλείφουμε λίγη πέστο στην επιφάνεια της μπουράτα και διακοσμούμε με βασιλικό! Κόβουμε και…έτοιμη η γευστική έκρηξη!