Βήματα προετοιμασίας
-
Ετοιμάζουμε την πέστο: αναμιγνύουμε την παρμεζάνα με τη ρόκα, το σκόρδο, τα κουκουνάρια, τη βαλεριάνα και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά. Εάν θέλουμε να γίνει πιο αραιή, προσθέτουμε λίγο νερό.
-
Τοποθετούμε τα ψωμάκια μας επάνω σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγη πέστο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε δυνατούς βαθμούς για 4-5 λεπτά.
-
Στραγγίζουμε καλά το καλαμπόκι και τοποθετούμε σε τηγανάκι μαζί με τα τοματίνια και λίγη πέστο. Αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
-
Βγάζουμε τα ψωμάκια από το φούρνο και τα σκεπάζουμε με το μίγμα καλαμποκιού και πέστο, προσθέτουμε λίγη ρόκα και μετά την μπουράτα , που έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου για μια ώρα, ώστε το εσωτερικό της να είναι μαλακό. Αλείφουμε λίγη πέστο στην επιφάνεια της μπουράτα και διακοσμούμε με βασιλικό! Κόβουμε και…έτοιμη η γευστική έκρηξη!