Βήματα προετοιμασίας
-
Σοτάρουμε το μπέικον με το πράσο και προσθέτουμε το σπανάκι που έχουμε αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και έχουμε στραγγίξει από την υγρασία. Ανακατεύουμε ελαφρά . Όταν εξατμιστούν τα υγρά αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το τσένταρ, τη φέτα και 3 αυγά χτυπημένα.
-
Ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο (που έχουμε αφήσει να μαλακώσει) και λίγες σταγόνες κρύο νερό. Ζυμώνουμε καλά, κλείνουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30’.
-
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι, πυρέξ ή ταρτιέρα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια και επάνω τοποθετούμε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος. Επάνω στο χαρτί ρίχνουμε λίγα φασόλια ξερά ώστε να μη φουσκώσει η ζύμη μας. Ψήνουμε στο φούρνο στους 175°C για περίπου 20’ μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
-
Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο, αφαιρούμε το χαρτί με τα φασόλια από την επιφάνεια και απλώνουμε τη γέμιση. Πασπαλίζουμε με τυρί τσένταρ και ψήνουμε για ακόμη 30’ στους 180°C.
-
Σερβίρουμε μια δροσερή σαλάτα από καρότα, ραπανάκια, λάχανο και πράσινο κρεμμυδάκι, με ελαφριά σος από λεμόνι, λάδι και αλατοπίπερο.